Fotball

Skadeplaget Demidov usikker til Sogndal-duellen

— Vadim er sjef og veldig viktig for oss, sier trener Lars Arne Nilsen.

USIKKER: Vadim Demidov blir kanskje spilleklar mot Sogndal lørdag. Arkivfoto: Ørjan Deisz.
 • Øystein Vik

Brann har hatt et tett kampprogram i det siste, men Vadim Demidov har ikke spilt så mye. Kapteinen ble spart til cuptapet mot Førde. Tre dager senere mot Rosenborg pådro han seg en skade da han tråkket feil etter en duell.

Det holdt Demidov ute av kampen mot Viking onsdag. Om han kan spille mot Sogndal hjemme på Stadion lørdag skal vurderes helt opp mot kampstart.

Les også

Ballspark mobber Vikings rare reaksjon på Brann-målet

— Jeg er litt på nippet, sier Demidov på BTs spørsmål om han blir klar.

— Det er heldigvis ikke en overbelastning eller noe slikt, og det jeg sliter med nå har ikke noe med skadene jeg har hatt før å gjøre. Det er godt å vite. Men jeg fikk et lite problem etter at jeg landet feil etter en duell i første omgang mot Rosenborg.

- En leder i kamp

Som kjent slet Demidov med skader gjennom hele sin første sesong i Brann (nedrykksåret 2014), men i 1.-divisjon i fjor spilte midtstopperen 25 kamper fra start. Så langt i år har kapteinen bare gått glipp av kampene mot Førde og Viking. Demidov har et godt håp om at Sogndal ikke blir den tredje kampen han mister.

— Forhåpentlig blir jeg klar. Da regner jeg med å spille. Dersom jeg ikke når Sogndal kampen, er jeg klar til neste kamp (1. mai borte mot Tromsø).

Brann-trener Lars Arne Nilsen krysse fingrene i det lengste for at Demidov skal bli spilleklar. Han vil svært gjerne ha sin kaptein med mot Sogndal.

— Vadim har vært veldig viktig, en av våre beste spillere. Men vi må være sikre på at han er 100 prosent.

Les også

«Trodde han kunne drible hele Stavanger»

Nilsen beskriver Demidov som sjef i Brann-laget.

— Han er en leder i kamp. Det er det ingen tvil om.

Demidovs kontrakt går ut etter sesongen. Nilsen svarer slik på spørsmål om det gjør ham bekymret.

— Spillerlogistikk må du ta med Rune (Soltvedt, sportssjef). Jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg er fornøyd med Vadim, mer kan jeg ikke si. Han er en god spiller.

I Demidovs skadefravær har Jonas Grønner fått sjansen. Mot Viking var han Branns beste spiller ifølge BT-børsen.

— Jonas greide å ha fokus på det han skal. Han jobbet hardt. Utfordringen til alle som ikke er med, er at de kan miste fokus. Men Jonas har hatt fokus og trent hardt. Det var kanskje den største positive overraskelsen mot Viking, at han kan levere så bra mot så gode spisser, sier Nilsen, før han fortsetter skrytet av Branns tredjevalg på stopperplass bak Bismar Acosta og Vadim Demidov.

- Vi vet vi har en god midtstopper mot Sogndal hvis Vadim ikke kan spille. Jonas har satt seg i respekt i gruppen og hos meg. Han har meldt seg på. Han fikk sjansen og leverte , sier Nilsen.

Demidov innser at situasjonen er noe frustrerende for U21-landslagskaptein Grønner, som enn så lenge må avfinne seg med å være bak ham selv og Acosta i køen.

— Det er slik det er i en toppklubb at du ikke alltid er med. Bismar og jeg har gjort en god jobb, du kan ikke ta oss på noe, og da blir det slik noen ganger. Men Jonas tok sjansen sist. Han har vært stabil lenge, og har lært av de andre som også spiller bra. Det ser bra ut for Jonas i fremtiden. Men nå er det to som har gjort det veldig bra, vi har vært gode over lang tid, sier Demidov om seg selv og Acosta.

HER ER VÅR SISTE BALLSPARK-PODCAST:

Les også

 1. Strømsgodset-spiller slo tilbake etter grov rasisme: - Det hører ikke hjemme i fotballen

 2. Se Haugen hente hjem Brann-seieren på overtid

 3. «Vi har ikke opplevd mange slike ekstatiske øyeblikk de siste årene»

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vadim Demidov
 3. SK Brann