Fotball

Orlov brøt Branns skrekkelige tapsrekke

Jakob Orlov ble matchvinner da Brann tok sin første hjemmeseier siden april.

  • Magnus Wikan

BRANN STADION (bt.no): Rikard Norling og spillerne har alle brukt klisjeen om at hver kamp fremover blir som en cupfinale, og det har tilsynelatende smittet over på bergenserne. Med 13 574 tilskuere på tribunen, var det nærmest cupfinale-stemning på Brann Stadion under bunnkampen mot Aalesund.

Og Brann-spillerne lot seg tydelig inspirere. Fra avspark tok Brann initiativet i kampen og skapte sjanse på sjanse. Men som så mange ganger før denne sesongen, ville ikke ballen i mål.

Da Brann trengte det som mest tok en svenske ansvar. Åtte minutter før slutt ga han hele Bergen et håp om fornyet eliteseriekontrakt, da han satte inn kampens eneste scoring.

LETTELSE: Jakob Orlov avgjorde for Brann med kampens eneste scoring mot Aalesund. Bak kommer Kasper Skaanes jublende til.

Brann er nå tre poeng unna Aalesund, som fortsatt ligger på den utsatte kvalikplassen.

Barmen med trippelmiss

Brann tok umiddelbart tak i kampen på Stadion, og det var dem som også spilte seg til de første sjansene. Kristoffer Barmen var mannen som var sist på alle, men headingene hans var for svake.

Først, etter ni minutter, var det en offensiv Andreas Vindheim som la et innlegg på hodet til lysluggen. Bare minuttet senere var det Erik Huseklepps tur til å slå et godt innlegg i retning Barmen, men heller ikke denne gangen klarte 20-åringen å nikke ballen forbi Aalesund-keeper Sten Grytebust.

Etter 16 minutter raget Barmen igjen høyest i feltet på et frispark, men atter en gang mislyktes Barmen med å styre ballen forbi keeper.

Målløst til pause

Alt handlet om Brann den første halvtimen, men ballen ville bare ikke inn i mål. Nærmest kom Erik Huseklepp etter 29 minutter, da han vendte seg fri i sekstenmeteren og løsnet et lavt skudd mot nærmeste stolpe. Skuddet traff først stolpen, så ryggen til keeper Grytebust og rullet utenfor.

Utrolig nok gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

SLET I BERGEN: Det lyktes ikke for «Mos» og Aalesund.

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste i gang kampen igjen, var det Aalesund som skapte den første sjansen. I det 49. minuttet var plutselig Michael Barrantes alene med keeper. Stadion stilnet idet costaricaneren løsnet skuddet, men ballen traff kun nettveggen.

Annullert scoring

Barrantes’ forsøk var ikke noe vendepunkt for gjestene fra Sunnmøre, for utover i omgangen tok Brann tilbake grepet i kampen. Likevel klarte aldri hjemmelaget å sette inn det samme trykket som de hadde i den første, og det tok lang tid før Branns første virkelig store sjanse i annen omgang var et faktum.

MÅLSCORER: Branns Jakob Orlov mot Aalesunds Daniel Arnefjord.

Da den endelig kom, drøye kvarteret før slutt, trodde hele Stadion at Brann hadde scoret. Innbytter Jonas Grønner headet et frispark inn foran mål. Der dukket Jakob Orlov opp og bredsidet ballen i mål. Brann jublet for scoring, men assistentdommeren pekte flagget mot den skyfrie himmelen. Grønner var i offside.

Orlov sendte Brann i ledelsen

Offside var det utvilsomt ikke da Jakob Orlov på egenhånd ga hele Bergen fornyet tro på at Brann skal berge plassen åtte minutter før full tid. Svensken spilte vegg med sin nye spissmakker Azar Karadas, vendte bort en forsvarer og satte ballen i mål fra snaue 20 meter.

Etter å ha misset på utallige sjanser i tre hjemmekamper på rad, satt den endelig for Brann.

Scoringen ble kampens eneste, og Brann kunne juble for tre poeng på Stadion for første gang siden laget slo Lillestrøm i april.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann
  3. Aalesunds FK