Fotball

Domenech under press

<p>Den franske landslagstreneren Raymond Domenech er nok en gang under sterkt press. 1-3-tap mot Østerrike i VM-kvalikens første kamp svir.</p>

GEPA-1306086497 - BERN,SCHWEIZ,13.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Frankreich, NED vs FRA. Bild zeigt Teamchef Raymond Domenech (FRA).Foto: GEPA pictures/ Christian Ort
  • 100% Sport

Domenech var under press tidligere i sommer også. Etter et skuffende EM-sluttspill krevde flere hans avgang. Men han svarte med å fri til kjæresten på direktesendt TV som en avledningsmanøver.

Nå har han snart ikke flere kort å spille ut. Østerrike er ikke en fotballstormakt, men mot Frankrike lørdag var EM-verten det beste laget. 3-1-seieren var fortjent, og en kraftig ripe i lakken for Frankrike.

– Kvalifisering til VM oppnås etter en serie kamper. Det kommer en på onsdag mot Serbia og vi må være klare til den, med vilje og besluttsomhet. Vi må kjempe hele veien, sier Domenech.

Han nekter fortsatt å diskutere sin avgang. Men det er ikke sikkert det har noe å si. Det franske fotballforbundet skal ha gitt ham et krav: Fem poeng på de første tre kvalikkampene.

Dermed må det bli seier mot Serbia om kravet skal oppnås. Forsvarsspilleren Patrice Evra er også klar på at det må bli seier over Serbia.

– Hvis vi ikke slår Serbia vil det være tvil om vi kvalifiserer oss, sier Evra.

Et tap mot Norge i 1968 ødela Frankrikes drømmer om spill i Mexico-VM i 1970, og et tap mot Bulgaria i 1992 gjorde at «Les Bleus» måtte være hjemme under VM i USA i 1994. – Ingenting har forandret seg siden sommerens EM. Vel, det har det egentlig. Ting er blitt enda verre, skrev L’Equipe søndag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball