Fotball

Jeg hater Bodø/Glimt

SUPPORTERBLOGG: 16. mai får vi omsider er nytt slag mellom Tromsø og Bodø/Glimt.

SLAGET OM NORD: 16. mai blir en fotballfest med en ekstra dimensjon ettersom Glimt og Tromsø møtes på Aspmyra.
  • Arne J. Johnsen
Arne J. Johnsen, Tromsø-supporter.

Slaget om Nord-Norge har de siste årene blitt litt vannet ut siden vi har vært i forskjellige divisjoner. På tross av noen cupkamper så har ikke hverken tap eller seier blitt feiret eller sørget over altfor lenge.Men det var selvsagt jævlig bittert å rykke ned når Glimt rykket opp i 2014. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Nå er vi omsider i samme liga igjen og 16. mai får vi på nytt et skikkelig slag. Der hatet mot Glimt har ramlet litt bort så kan jeg love at det virkelig har blitt satt fyr på igjen.

Hatet kom allerede ved et Stiga-bord

Allerede på kick-off for Aftenpostenw supporterprosjekt, der undertegnede spilte et eldgammelt Stiga fotballspill mot Glimt-blogger Endre Osnes, bruste adrenalinet. Spesielt da Osnes i mangel av vind som hjelp til å flytte ballen løftet spillet på høykant for å score. Da merket man hvor mye man hater de gule fra den forblåste by. Idiotkommentarer på Twitter og Facebook i etterkant av sesongstart fra Glimt-fans fyrer bare opp bålet til nye høyder.

Men Glimt-TIL er og et merkelig slag. Klubbene har tilsynelatende et bra forhold seg imellom, det er gamle venner både på det administrative og det sportslige plan og man kjenner hverandre veldig godt. Og man kan nevne flust av spillere som har spilt i begge klubbene.

Spilt for begge klubber

Den mest kjente i moderne tid er selvsagt fantastiske Tom Høgli som kom til oss for å lære seg å spille fotball og endte opp med utenlandskarriere. Tommy Knarvik, Vieux Sane, Jan Egil Brekke og ikke minst forhatte Runar Berg er andre kjente navn.

For en supporter er det ellevilt at det skal være slik, men det er helt naturlig. Det er riktignok en stund siden sist spillere gikk mellom klubbene, men det er fordi det er ingen på Glimt som har vært gode nok til å komme nordover eller noen fra TIL som vil spille for Glimt.

Men hvorfor er det sånn at spillerne frekventerer begge klubbene? Vel, Nord-Norge er stort og det er ikke annet enn positivt for spillere i nord at man har valgmuligheter og gode utviklingsmuligheter i hele landsdelen. Tromsø favner stort om Finnmark og Troms, mens Glimt har nærmest monopol i Nordland.

Tåler en verbal støyt

Men på tross av dette henter man unggutter på tvers av fylkesgrensene. For eksempel Thomas Drage som kom til TIL fra Mosjøen, mens Stefan Johansen kom fra Vardø til Glimt. I Tromsø sier man at et godt TUIL er viktig for TIL med tanke på spillerutvikling, men et godt Glimt er også en faktor man må nevne her.

Med disse faktorene til grunn så er det helt innafor å kalle slaget om Nord-Norge for det merkelige slaget. Men nok skryt til rivalene nå, man kan ikke være for snill. Glimt er fortsatt laget som man elsker å slå mest av alle.

Vi er heldigvis fra nord hele gjengen og tåler en verbal støyt, men populær i Bodø blir man nok aldri så lenge man holder med storebror og flaggskipet i nordnorsk fotball.

Drømmer om rødt og hvitt på Aspmyra

Jeg drømmer om 300 rødkledde TIL-fans på stadion og at vi synger de gule tannbørstene ut av Myra. Jeg drømmer om at lokale Mikael Norø Ingebrigtsen dundrer inn seiersmålet sekunder før slutt til ekstase blant oss rød-hvite. Vel, seier er dog det som betyr mest. Å slamre lillebror ned på jorda 16. mai igjen, det er sånne seirer vi lever og ånder for. Tenk å se hatobjekt nummer én Trond Olsen gå sutrende av banen igjen. Hvor fantastisk ville ikke det vært.

Sist vi var i Bodø ba en eller annen middelmådighet av en rapper oss om å dra til helvete, det er ikke glemt det heller og setter en ekstra spiss på kampen for undertegnede.

Lykke til Tromsø IL, gjør oss stolt. Lykke til kjære medsupportere i Isberget, Forza Tromsø og resten, la oss ydmyke motstanderne på tribunen og hjelpe laget med og ydmyke de gule på banen og.

Det e langt det her landet, det meste e nord – Nu ska nord bli rødt og kvitt!

Les også

  1. «Koffør gidd æ holde på med det her, det e jo så helvetes ondt hele tida»

  2. Komplett uakseptabelt av Tromsø

Les mer om

  1. Supporter
  2. Bodø/Glimt
  3. Tromsø IL