Stavanger - vestlandets hovedstad

Hovedsete for Norges viktigste industri. Og Vestlandets håp i Tippeligaen.

JUBELGUTTER: Zymer Bytyqi og Veton Berisha jubler for mål på Viking stadion mot Tromsø.

FKH får bank 6-0 på hjemmebane mens Bryne, Sandnes Ulf og Brann sliter seg til uavgjorteresultater i OBOS-ligaen (herlig at de har funnet et navn som høres ut som boss-ligaen). LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Dermed står Viking igjen som Vestlandets håp i Tippeligaen. Fra byen hvor Norge ble samlet til et rike. Hovedsete for landets viktigste industri. Stavanger.

Leste forøvrig en artikkel på BT.no at utdanningsinstitusjoner, veiprosjekter og politisamarbeid i Sunnhordaland orienterer seg mer mot Stavanger enn Bergen.

Det er altså ikke bare fotball og hockey vi er best på (har Bergen hockeylag?). Og flere i vest begynner å se på Stavanger som Vestlandets rettmessige hovedstad.

Det finnes noen Davy Wathner som jobber intenst for å glatte over sannheten om at ingen utenfor Bergen savner Brann, men det er det vel ingen som tror på lenger?

Og når de ikke klarer å rykke opp i 2015, etter igjen å ha fått bank av Mjøndalen i kvalifiseringen, så spørs det om de ikke lider samme sjebne som Fredrikstad i sin tid.

En gammel glemt storhet som blir hengende nede i 1. divisjon.

Og jeg må innrømme at jeg ikke hadde grått mange tårene om det ble tilfellet.

Er du enig? Eller savner du Brann?