Fotball

Tomålsscoreren vraket fra start: Mener sjefen gjorde rett

Elen Melhus måtte se Trondheims-Ørn slite i nær en time. Så kom hun inn og snudde alt.

SUPERINNBYTTE: Elen Melhus, her i serieåpningen mot Medkila, var solid og scoret to som innbytter i kampen mot Urædd. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

 • Christian Skare Stendal

— Jeg er veldig enig med valget, sier Melhus om at Trondheims-Ørn-trener Trond Nordsteien bestemte seg for å benke henne fra start i lørdagens bortekamp mot nyopprykkede Urædd.

For selv om hun innrømmer at hun ikke likte å starte på benken kjøpte hurtigtoget forklaringen fra sjefen.

Nordsteien spådde at det ferske toppserielaget fra Porsgrunn ikke kom til å gi bort mye bakrom i åpningen, og bestemte seg for å starte med spillere som er tryggere enn Melhus med ballen i føttene. Men da hjemmelaget ledet 1-0, og det gjensto en drøy halvtime av kampen, kom Melhus likevel innpå.

Les også

Her redder storscoreren serieåpningen for Ørn

Det viste seg å være en lykkelig avgjørelse. For Melhus var svært sentral da Urædd-spillerne begynte å bli slitne, og scoret begge Trondheims-Ørns mål – det siste på overtid – i det som til slutt endte med en 2-1-seier til bortelaget.

— Det er et innhopp av klasse. Det ene er at hun scorer to mål, og virkelig setter kronen på verket. Men hun gjør mye annet bra i tillegg, og var svært positiv og direkte avgjørende for oss, sier Nordsteien.

1-1-scoringen kom halvveis ut i den andre omgangen, etter en corner.

— Det ble litt rot rett foran keeper, og der sto jeg og flere andre. Keeper ga en retur, og jeg fikk satt den til siden. Det var greit, det, sier Melhus om utligningen.

Les også

Ørn advarer konkurrentene: - Vi skal lage trøbbel for alle

Avgjorde på overtid

Kampen så ut til å ebbe ut med uavgjort – helt til Urædd-spillerne jublet over det de trodde var seiersmålet helt på tampen.

Men dommer Emilie Rodahl Dokset annullerte scoringen for offside, og Trondheims-Ørn overtok. Det varte ikke lenge før Oda Fugelsnes fikk ballen på høyresiden. Innlegget hennes gikk forbi toppscorer Lisa-Marie Karlseng Utland og havnet hos Elen Melhus, som hadde gjort et tungt løp, på bakerste.

Med sikker labb satte hun kulen i nettet og sikret seieren for Trondheims-Ørn.

— Det er viktig at vi fullfører de løpene vi gjør. Det er det vi blir belønnet for i dag, sier hun.

- Og nå har du gjort deg fortjent til å starte neste gang?

— Ja, det mener jeg. Jeg har gjort det beste jeg kan, i hvert fall. Men vi får se hvilke spillere Trond vil ha, sier Melhus – uten å gjøre krav på en startplass.

Les også

Se opp for denne keeperen i 2016

Skryter av arbeidsmoralen

Etter seieren står Trondheims-Ørn med full pott etter to kamper der laget ikke har imponert voldsomt.

— Det kunne bikket begge veier i dag, men vinnermentalitet og arbeidsmoral lønner seg veldig ofte, sier trener Nordsteien.

— Vi er opptatt av å ta kamp for kamp, men det å komme ut med seks poeng er fantastisk. Vi vet vi er et bra lag, og at vi skal kunne lage krøll for mange. Da er det ekstra godt å komme bra i gang. Det gir oss selvtillit og inspirasjon, sier han.

Les mer om

 1. Toppserien
 2. Trondheims-Ørn

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Surt tap for Klepp

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Tapte etter tvilsom straffe: - Sinnssyk avgjørelse, sier Arna-Bjørnars trener

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Her redder storscoreren serieåpningen for Ørn

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp tapte serieåpningen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Uavgjort i lokaloppgjøret i Bergen

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Trente med gutta for å bli tøffere fysisk