Fotball

Sterk Klepp-seier

Klepp tok tre viktige poeng hjemme mot Røa og holdt også nullen for første gang denne sesongen da de vant 2-0.

GLEDE: Line Krogedal Smørsgård avgjorde kampen mot Røa.
  • Charlotte Mæland

Klepp — Røa 2-0

Det ble en jevn affære da Klepp tok i mot Røa på Jæren lørdag. Lagene fulgte hverandre tett, men det var Røa som var nærmest scoring. To ganger klarte Klepps forsvar å rote det noe til for seg selv, men både stopperne og keeper Eliza Monique Campbell fikk ryddet opp og holdt buret rent.

Grønntrøyene kjempet med nebb og klær de første 45 minuttene, og klarte å skape en del halvsjanser. Fire minutter før hvilen fikk de lønn for strevet da Gudmunda Brynja Oladottir ble spilt fri, rundet Røas back og plasserte ballen enkelt til venstre for Røas målvakt.

I andre omgang fortsatte Klepp å presse på, og flere ganger kom laget til et par gode sjanser, men hverken Susanne Vistnes eller Oladottir fikk helt kontroll på skuddene sine. Det var nemlig innbytter, Line Krogedal Smørsgård som skulle fikse biffen. Hun trengte nemlig ikke mange minuttene på banen før hun på sin vanlige måte fikk en ball i bakrom, skrudde opp farten og alene med keeper kunne plassere ballen i mål.

– Det er alltid kjekt å vise at jeg kan score. Selv om det er et par kamper uten scoring nå føler jeg jeg er i gang og at det har løsnet litt for meg, forteller den notoriske målscoreren.

Klepp kunne ha økt seieren til 3-0, men Vistnes og Maren Knudsen klarte ikke presse ballen under tverrliggeren. Dermed endte det 2-0. Smørsgård og Oladottir fikk ikke spilt sammen mot Røa, og det kan også ha vært siste kampen deres sammen. Den islandske ligaen starter kommende uke, og dermed er lånekontrakten til Oladottir ferdig. Klepp opplyser at situasjonen er uavklart, for etter det Aftenbladet kjenner til ønsker klubben å beholde henne en periode til. Det gjør også Smørsgård, som mener det vil svekke laget å miste den islandske angrepsspilleren.

– Jeg vil ha henne, for hun er god, sterk en mot en og en som kan være med å kjøre på frem over. Hun er enorm når hun kommer i situasjoner som i dag. Nå får vi se hva som skjer, men det hadde vært bra om hun ble, for vi trenger en så sterk spiller offensivt. Vi mangler litt erfaring og rutine om vi skal fortsette å spille 4-3-3 uten henne, sier en ærlig Smørsgård.

Foruten at spissene har scoret på bestilling de to siste kampene har også laget bakover vært pottetette. Til tross for at forsvaret holdt på å rote det til for seg selv et par ganger var de solide bakover. Og det med et nykomponert forsvar.

– Det var deilig. Endelig! Vi har jobbet så lenge for å få dette til, så det var helt herlig endelig å få det til, sier en godt fornøyd Lena Soleng Hansen.

Klepp har scoret like mye som de har sluppet inn på de seks kampene som er spilt så langt, men statistikken er lovende for laget. Klepp har hatt en lei tendens til å slippe inn unødvendige mål, men nå mener Hansen ting begynner å sitte.

– Vi har jobbet mye på trening med defensiv struktur, og for oss handler det ikke bare om forsvaret, men at hele laget skal være med å ta de defensive jobben. Det har vi jobbet mye med, og jeg føler det fungerer veldig bra. Meg og Tuva (Hansen, journ.anm.) kommunsierer godt sammen, og hun er jo råsterk, så det er en god makker å ha, sier Hansen.

Selvtilliten i den bakre rekken er viktig å ta med seg inn i fredagens kamp mot Lillestrøm. Klepp har nemlig mareritt fra bortekampene mot topplaget. I fjor tapte de 7-0, året før 5-0 og i 2013 4-0. Smørsgård håper laget kan rette litt opp på den dårlige statistikken.

– Vi har noen veldig stygge tall der, så for oss handler det om å holde nullen så lenge som mulig. Vi har en tendens til å sprekke helt når det først kommer en soring mot dem. Men det har gitt oss mye selvtillit med de siste resultatene, og jeg merker at forsvaret vårt har god selvtillitt for tiden, og det er både kjekt og ikke minst viktig foran neste kamp.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Klepp IL
  3. Røa IL