Fotball

Øst-Europa kan bli svaret i jakten på midtbanespiller

RBK leter garantert i Norge og Norden i spillerjakten. Men klubben har den siste tiden også kikket konkret på flere spillere i Øst-Europa.

OK ØKONOMI: RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug (til høyre) kunne levere et plussregnskap for 2015. Og etter salgene av Ole Selnæs, Alexander Søderlund og Alexander Sørloth lover styreleder Ivar Koteng (til venstre) at trener Kåre Ingebrigtsen har penger å rutte med på overgangsmarkedet.
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

Om ti dager stenger overgangsvinduet. Da vet vi om én av de to tsjekkerne klubben har luktet på i det siste blir RBKs femte investering denne vinteren.

— Det skal ikke stå på pengene, sa styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen etter 1-0-seieren over Odd.

— Vi kan bli konkrete når som helst, fulgte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen opp – og minnet om at påske ikke er ensbetydende med ferie inne på RBK-brakka.

Les også

Koteng: - Det skal ikke stå på pengene

Over 50 mill. inn

1. april stenger overgangsvinduet. Etter en vinter som – om man inkluderer førjulssalget av Alexander Sørloth til Groningen – har brakt over 50 millioner kroner inn i klubbkassa.

Syv-åtte av millionene har forsvunnet i kjøpene av Christian Gytkjær og Alex Gersbach (Elba Rashani er leid inn). Men det er ingen tvil om at Bruttern er på offensiven med tanke på å hente én spiller til før vinduet slås igjen.

RBK-SPEIDER: Hallvar Thoresen.

Jakten på en femte investering skjer etter en vinter hvor man har diskutert både sentrale midtbanespillere og indreløpere. Her har Marius Lundemo (LSK), Fredrik Oldrup Jensen (Odd) og Anthony Annan (Helsinki) vært aktuelle, mens for eksempel Mohammed Fellah (Esbjerg), som var brennhet i fjor vinter, denne gang ikke er blitt vurdert. I det siste har man også diskutert å hente inn en ny kantspiller, og foreløpig endt opp med å hente hjem utlånte Riku Riski.

Akkurat nå virker det imidlertid til at det er enten sentral midtbanespiller eller en indreløper man går for til slutt.

Tsjekkisk tenåring

Talentspeider Hallvar Thoresen fortalte Adresseavisen i forrige uke at han har vært ute på reise åtte ganger etter nyttår. Han ville ikke si noe som helst om destinasjoner, men Adresseavisen er kjent med at to tsjekkere har stått på blokka til RBK-ledelsen, én av dem en tenåring, hvor begge skal spille utenfor den tsjekkiske ligaen.

Les også

Slik har RBKs talentspeider jobbet de tre siste månedene

Slovakiske Matus Bero har også vært nevnt på Brakka, men 20-åringen med silkefot a la Marek Sapara har beilere fra langt større ligaer enn eliteserien. Og i motsetning til «Gersbach-saken», hvor australske Sydney FC tenkte utvikling like mye som profitt, er ikke holdningen helt den samme i slovakiske Trencin og andre klubber i Øst-Europa hvor RBK har hatt folk på tribunen.

Der handler det om rene kroner og øre, og da er andre i stand til å overby Rosenborg. Dermed svekker dette mulighetene for et kjøp i «Bero-klassen» noe, men RBK har én fordel: At de fleste store ligaene i Europa allerede har stengt igjen vinduet.

Felles for flere av de aktuelle spillerne i Tsjekkia og Slovakia er at de er i stallen til agentselskapet Stars And Friends, som har sterke bånd inn til RBK. Både Borek Dockal og Tomas Malec kom herfra, og Brutterns bror Kevin Ingebrigtsen jobber i dette selskapet.

Samtidig kikker RBK-ledelsen garantert i Norge og Skandinavia.

Da Adresseavisen presenterte sin liste over mulige «Selnæs-erstattere» i januar, sto danske Mads Albæk (IFK Gøteborg) og tidligere Stabæk-spiller Enoch Kofi Adu (Malmø) på lista. I tillegg til allerede nevnte Oldrup Jensen, som skal ha blitt diskutert internt opp mot Anders Konradsen – og blitt vurdert bak Konradsen i køen.

— Vi jobber intenst for tiden, uttalte talentspeider Thoresen i forrige uke. Med landslagspausen blir nok både Pål Andre Helland, Elba Rashani og Holmar Örn Eyjolfsson spilleklare til Vålerenga-kampen 3. april.

Likevel tyder mer og mer på at RBK nå kommer til å handle i mars.

Les også

  1. Dro kloden rundt for å bli RBK-er: - Dette var en stor avgjørelse for meg

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK