TV-reporter måtte beklage til seerne etter Havertz-ordbruk

(Manchester City – Chelsea 0–1) Tidvis utskjelte Kai Havertz avgjorde Champions League-finalen. Etterpå ga han tydelig beskjed hva han følte.

SMAKEN AV GULL: Kai Havertz kunne bite i Champions League-medaljen etter å ha vunnet.

Tyskeren har hatt en tøff sesong og mange var kritiske til rekordkjøpet som kom til Chelsea for om lag 750 millioner kroner.

– Om jeg skal være ærlig så gir jeg faen i det akkurat i kveld. Vi vant «fuckings» Champions League og i kveld skal vi bare feire, svarte Havertz da reporter Des Kelly spurte om prislappen og presset det medfører.

Deretter henvendte BT Sports-reporteren seg til seerne.

– Jeg beklager for det fruktige språket, men dere forstår hvorfor. Følelsene løper løpsk, sa Kelly til det hakket mer konservative engelske publikumet.

BØTTELØFTER: Prislappen på Kai Havertz var stor, men til slutt kunne tyskeren smile.

Havertz fikk en tøff start på Chelsea-karrieren og scoret kun ett ligamål under Frank Lampards ledelse. Under Thomas Tuchels ledelse har tyskeren imidlertid fått en ny vår.

Den avgjørende 1–0-scoringen i Champions League-finalen var også hans første scoring i hans 12. kamp i turneringen.

Sammen med midtbanedynamoen N’Golo Kanté var han kampens store spiller da Chelsea tok sin andre Champions League-tittel.

– Jeg har ventet lenge og nå har jeg gjort det. Jeg vil bare takke familien og kjæresten min. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har jobbet i 15 år for det øyeblikket, sier Havertz, som ble omfavnet av kaptein César Azpilicueta.

– Han fortjener det. Det har vært en tøff sesong, men mentaliteten hans er topp. Han kommer til å bli en superstjerne, det er han allerede. Han ga oss Champions League-tittelen, men han løp i tillegg helt vanvittig. Derfor fortjener han dette, nærmest ropte spanjolen, som kom til klubben etter CL-triumfen i 2012.

GULLKLEM: Kjæresten til matchvinner Kai Havertz var til stede på Estadio da Dragão i Porto.

Havertz ble også intervjuet av Jan Åge Fjørtoft hos Viasat.

– Jeg er så takknemlig fordi de var der hele veien. I de tøffe tidene sa de at jeg var sterk nok til å takle alt dette. Det var som et skilt med 80 millioner euro i pannen min, og alle forventet noe fra meg og jeg håper jeg ga de noe tilbake med dette trofeet.

Havertz ble den første tyske spilleren til å avgjøre en europeisk storturnering siden Felix Magath gjorde det for Hamburg mot Juventus i 1983.

– Han har roen, steget og tempoet. Han kan brukes overalt i et offensivt system og er en investering i fremtiden til Chelsea. Han fikk en tøff start i Chelsea, men har virkelig spilt seg opp under Tuchel, sier fotballekspert Morten Langli i Viasats studio.

Samtlige i Bayer Leverkusen – alt fra spillere, trenere og støtteapparat – var involvert da de sikret seg det tyske kjempetalentet i en alder av ti år.

– Jeg tror han blir en av de beste offensive spillerne i verden om han ikke er det allerede.