Bekrefter Barcelona-kontakt: Syrstad Engen kan bli lagvenninne med Graham Hansen

Barcelona vant den spanske serien, cupen og Champions League denne sesongen. Nå ønsker de å styrke laget med Ingrid Syrstad Engen (23), ifølge hennes agent.

Ingrid Syrstad Engen, her avbildet under forrige landslagssamling, er aktuell for Barcelona.

Kort om saken:

  • Ingrid Syrstad Engen spilte sin siste kamp for Wolfsburg søndag.
  • Nå bekrefter Engens agent at det er kontakt mellom dem og Barcelona.
  • Norge møter Sverige borte på torsdag og Nederland borte tirsdag om en uke. Begge privatlandskampene sendes på NRK2.

Syrstad Engens agent, Jens Wenzl, hevder overfor Aftenposten at katalanerne ønsker å sikre seg den norske midtbanespillerens signatur. Wenzl er i dialog med «dem og en del andre klubber», sier han.

Som hennes agent er det hans jobb å finne det beste tilbudet til Syrstad Engen, som forlater Wolfsburg gratis når kontrakten hennes går ut i slutten av juni.

Dermed kan den norske andelen i Barcelona bli doblet kommende sesong. Caroline Graham Hansen er allerede en sentral brikke i det spanske storlaget. 26-åringen scoret da Barcelona vant 4–0 over Chelsea i Champions League-finalen på Gamla Ullevi 16. mai.

Syrstad Engen er full av lovord om tiden i Tyskland.

– Jeg har spilt med flere av de beste spillere i Europa hver dag på trening og er blitt vant til et veldig høyt tempo. Selv om jeg fikk en veldig tøff start fysisk, passet det meg bra, føler jeg. Så nå er jeg på et bra fysisk nivå, også internasjonalt, sa hun til Aftenposten i april.

Den gangen hevdet agent Wenzl at en stor engelsk klubb var blant dem som har kommet med et tilbud til den norske profilen.

Syrstad Engen er for tiden på landslagssamling. I løpet av den neste uken møter Norge både Sverige og Nederland til privatlandskamp.

– Jeg har foreløpig ikke noe mer å tilføye enn det Jens har sagt, skriver hun i en SMS til Aftenposten.

De har allerede vært landslagsvenninner i flere år. Nå kan Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen også bli klubbvenninner. Førstnevnte er ønsket av Barcelona, der sistnevnte spiller.

Kometkarriere

Landslagsprofilen har spilt for Wolfsburg siden sommeren 2019.

Hun ble både serie- og cupmester i 2020. Samme år spilte midtbanespilleren hele kampen da Wolfsburg møtte Lyon i Champions League-finalen. Den franske storklubben gikk seirende ut av duellen.

23-åringen fra Melhus utenfor Trondheim startet karrieren i det som på det tidspunktet het Trondheims-Ørn. Derfra gikk ferden til LSK Kvinner, hvor hun vant «The Double» i 2018 og 2019. I løpet av tiden i gult og sort etablerte hun seg også på det norske landslaget.

Sommeren 2019 scoret den unge landslagsprofilen det avgjørende straffesparket da Norge slo Australia i åttendedelsfinalen i VM.

Ingrid Syrstad Engen jubler etter å ha sendt Norge til kvartfinale i fotball-VM i 2019.

Cupmester også i år

I slutten av mai ble Syrstad Engen cupmester nok en gang, da Wolfsburg vant 1–0 over Eintracht Frankfurt etter ekstraomganger.

«Ulvene» sikret seg trofeet til tross for at de måtte avslutte kampen med én spiller mindre etter at keeper Almuth Schult ble utvist.

Syrstad Engen spilte selv hele kampen. Hun tar dermed med seg ett seriegull og to cuptitler på flyttelasset fra den tyske bilbyen.

Barcelona har foreløpig ikke besvart Aftenpostens henvendelse.