Fotball

Chelsea med nitrist forestilling etter dramatisk kveld

(Chelsea-Brighton 0–0) Dramatikken skjedde før kveldens Premier League-oppgjør mellom Chelsea og Brighton. Chelsea-fansen protesterte voldsomt mot Super League-planene utenfor Stamford Bridge. På banen ble det levert en blodfattig forestilling.

  • Per Opsahl, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Hundrevis av rasende supportere hadde samlet seg utenfor stadion før kampstart, og hindrer begge lags spillerbusser å nå frem i tide. Dermed måtte oppgjøret utsettes i 15 minutter.

Selve kampen ble langt mindre dramatisk enn oppkjøringen.

Det var Brighton som var nærmest seieren, og Danny Welbeck var centimeter fra å bli matchvinner da han skjøt i stolpen fra 20 meter da det gjensto ti minutter av ordinær tid. Innbytter Adam Lallana var også nær scoring, men skjøt utenfor fra god posisjon.

Les om Super League-dramatikken: Solbakken jubler: – En seier for fotballen

SKUFFENDE: Chelsea-manager Thomas Tuchel (t.h.) satte inn Callum Hudson-Odoi og Timo Werner i 2. omgang – uten at det satte fart på Chelsea-laget.

Rødt kort på overtid

Chelsea skapte én skikkelig sjanse i løpet av hele kampen. Den kom da Kai Havertz fikk avslutte inne i feltet i første omgang, men Brighton-keeper Robert Sanchez reddet uten altfor store problemer.

Brighton fikk forsvarsspiller Ben White utvist på overtid, men Chelsea kom ikke nærmere scoring enn en svak heading fra innbytter Olivier Giroud.

– Vi er skuffet, vi ville ha den seieren som er så avgjørende i den fasen vi er inne i nå. Vi klarte ikke det, og var heldige som ikke tapte. Vi gjorde store feil, og virket slitne, mentalt slitne. Vi fortjente ikke seieren, og det er kanskje for første gang etter at jeg kom hit, sa manager Thomas Tuchel til BBC Sport etter kampen.

Det ene poenget sender Chelsea opp på fjerdeplass med bedre målforskjell enn West Ham, men manager Thomas Tuchel kan ikke være fornøyd med uavgjort hjemme mot et Brighton-lag som vaker i vannskorpen rett over nedrykksstriden.

Førstkommende lørdag skal Chelsea spille borte mot nettopp West Ham, og om seks dager er det semifinale i Champions League mot Real Madrid.

Les også

Petr Cech bønnfalt protesterende Chelsea-fans – slapp ikke forbi lagbussen

De store protestene utenfor Stamford Bridge i forkant av kampen sørget altså for at lagbussene ikke kom frem. Tidligere Chelsea-keeper Petr Cech, som nå jobber i klubben, forsøkte å overtale de rasende supporterne til å slippe lagbussene frem, men det ble likevel forsinkelser.

– Jeg var påvirket av dette før kampen, og jeg vil anta at spillerne også var det. Det var bare snakk om Super League før kampen. Vi må bare akseptere den forstyrrelsen, sa Tuchel og la til at han ikke vil bruke det som en unnskyldning for den dårlige forestillingen.

Før avspark kom det også meldinger om at Chelsea skal starte arbeidet med å trekke seg fra Super League-prosjektet.

Manchester City var først ute med bekreftelsen på at de har startet prosessen med å forlate Super League-planene. Sent tirsdag kveld kom det bekreftelser på at alle de engelske klubbene følger etter.

Les også

  1. Manchester City bekrefter at de jobber med å trekke seg fra Super League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Chelsea FC