Fotball

Haaland skjermes før landskamp

Pågangen etter superspissen Erling Braut Haaland er så stor at Norges Fotballforbund velger å skjerme 19-åringen før landskampen mot Serbia.

Erling Braut Haaland har mye å juble for om dagen. Nå skjermes han fra pressen inn mot den viktige landskampen mot Serbia i mars.
  • NTB

Alle vil ha en bit av Erling Braut Haaland, men Norges Fotballforbund (NFF) sørger for at norsk presse sitter igjen med smuler når 19-åringen kommer til landslagssamling i Oslo neste måned.

NFF opplyser til VG at de tar grep og skjermer landets heteste tenåring fra pressen. Kun TV-rettighetshaver vil få intervjue Haaland på tomannshånd før kampen. For øvrig presse er Haaland kun tilgjengelig på en pressekonferanse sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck.

  • Har du lest denne saken? Lyst til å se Haaland spille? Slik kommer du deg på kamp i Dortmund.

Mange henvendelser

Årsaken er at landslagets nye superspiss ikke skal tappes for energi før den viktige nasjonsligakampen mot Serbia.

– Vi merker at Erling er en av de heteste spissene i Fotball-Europa. Det er ikke bare fra sportsjournalister. Det er henvendelser fra ulike underholdningsprogrammer, talkshow, portrett- og dokumentarønsker, sier mediesjef Svein Graff til avisen.

Etter overgangen fra Salzburg til Borussia Dortmund har nordmannen fortsatt å være brennhet foran mål. I helgen satte han inn sin sjette og sjuende scoring etter overgangen til Bundesliga for tre kamper siden. I de to første kampene var han innbytter.

Mye oppmerksomhet

Mandag hadde Borussia Dortmund og trener Lucien Favre pressekonferanse. Der poengterte Favre hvor viktig Erling Braut Haaland er blitt for klubben i løpet av kort tid.

– Han tilfører oss noe nytt bare gjennom kroppsspråket og hvordan han opptrer på trening, sa Favre.

Dortmund møter Werder Bremen borte i åttedelsfinalen i den tyske cupen tirsdag, og med Haalands kruttsterke åpning i Bundesliga ble det naturlig nok litt prat om den 19 år gamle nordmannen i løpet av det lille kvarteret som pressekonferansen varte.

– Føles deilig

Borussia Dortmund har scoret fem ganger i hver av de tre siste kampene i serien, og sju av målene er kommet av Haaland. Ingen har klart den bedriften tidligere. Nordmannens målteft er blitt en snakkis ikke bare i Tyskland, men i hele Europa.

– Det føles deilig, og det aller viktigste er at vi har vunnet kampene. Vi har blomstret med Haaland på laget, men vi må huske at han også er bare 19 år og at han bli bedre på det meste. Men vi er veldig fornøyd med ham, sa Favre.

Erling Braut Haaland har scoret sju mål på tre kamper i Bundesliga siden debuten i januar. Det gir et snitt på ett mål per 19. minutt spilt. Sist lørdag ble det to scoringer da Union Berlin ble slått 5-0 på Signal Iduna Park.

Tirsdagens motstander Werder Bremen er identisk med klubben som slo ut Borussia Dortmund fra cupen sist sesong. Det skjedde til og med i Bremen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Erling Braut Haaland