Fotball

Tafatte Brann

<p><strong>BRANN STADION (<a href="http://www.bt.no">bt.no</a>):</strong> Dødballmarerittet vedvarer.</p>

brann 2
 • Roy Ellingsen

Brann – Strømsgodset 1-2:

Brann fortsetter å slippe inn lette mål på dødballer. Strømsgodset brukte en corner og ett frispark til å senke rødtrøyene i Bergen.

— Jeg kan ikke si at Strømsgodset var noe bedre enn oss, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Han om det. Strømsgodset ledet i hvert fall det meste av kampen.

— Mål preger kamper. De scoret først, da kunne de ligge lavt. Det gjorde at vi måtte være veldig presise for å spille oss gjennom dem, og det klarte vi ikke, sier Skarsfjord.

Første omgang var et sorgens kapittel. Lagene skapte én sjanse hver. Mens Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey reddet Fredrik Haugens skudd fra 10 meter, fikk Alexander Aas kriget inn en corner fra bare noen meters hold. Dermed sendte han Godset på vei mot sin første borteseier på nesten et helt år.

- Jeg husker godt den kampen i Stavanger, så det var på tide igjen nå, sier målscorer Aas.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Alexander Aas har gitt Strømsgodset ledelsen på Brann stadion. FOTO: NTB Scanpix

Dermed kunne Godset gå i garderoben med en noe heldig ledelse, etter en omgang som antakelig blir mest husket for Kim Ojos filming og påfølgende «skade» inne i Godsets 16-meter. Nigerianeren ble belønnet med et velfortjent gult kort.

Elendige pasninger

Omgangen var ellers preget av mange grove pasningsfeil – fra begge lag. Det var ingen god reklame for norsk fotball, og både TV 2 og Max priser seg trolig lykkelig over at de ikke valgte å sende kampen på sine riksdekkende kanaler.

Branns dødballmareritt fortsatte før timen var spilt. Et frispark fra Godsets høyreside landet på Peter Kovacs’ hode. Ungareren hadde ingen verdens problemer med å forlenge ballen inn i hjørnet. Dermed 2-0-ledelse til Godset, på lagets andre sjanse. Den i Bergen så forhatte ungareren ristet seg fri og scoret.

— Jeg må se baklengsmålene igjen på TV før jeg kan komme med noen diagnose på hva som er galt, sier Skarsfjord.

Strømsgodsets tredje målsjanse skulle det faktisk ikke bli scoring på. Ola Kamara kom fri på venstrekanten, men vinkelen var spiss. Han dro til det han var mann for med venstrebeinet, men ballen slo i den nærmeste stolpen og ut.

Fånyttes offensiv

Utover i omgangen forsøkte Brann å ta tak i kampen, men halvveis i annen omgang var det fortsatt Fredrik Haugens skudd som var det nærmeste Brann kom.

Innbytter Oumas Niasse ble forsøkt spilt igjennom. Senegaleseren kom et tidels sekund for sent i duellen med Kwarasey og gjestene fikk avverget.

Med 20 minutter igjen begynte Godset-spillerne å legge kursen for cornerflagget. Heller ikke det spesielt god reklame for norsk fotball.

God reklame – og på grensen til spektakulær – har Amin Askars høyrebein vært siden han kom til Brann. Med et kvarter igjen av kampen prøvde han seg på et frispark. Skuddet var knallhard – i keeperhjørnet – og Kwarasey klarte med nød og neppe å slå ballen til corner.

Klokken tikket ut til lyden av Bataljonen som sang: «Vi krever innsats!»

To minutter på overtid scoret Kristoffer Barmen etter en corner fra høyre. Den lange, lokale unggutten pirket inn ballen fra et par meters hold.

Godset-spillerne ble ikke akkurat mindre interessert i cornerflagget etter dette, og de hadde ingen problemer med å trygge inn de tre poengene.

De 12.490 tilskuerne bør ha svært gode grunner for å komme tilbake neste gang.

Les også

 1. Hopen: - De sprang mer enn oss

 2. Scoret som lovet

 3. Drømmenes comeback

 4. Ojo nekter for filming

 5. Doddo-blogg: Slipp spillerne fri, det er vår

 6. Så røk Sogndal-nullen

 7. Doddo-blogg: Brann mot bunnen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien