Italiensk fotballkaos: To klubber kan bli kastet ut av Serie A

Haitam Aleesami og Palermo kan få plass i Serie A likevel. Både Parma og Chievo står i fare for å bli degradert.

Haitam Aleesami og Palermo kan ta kjøkkenveien til Serie A.
  • NTB

Det råder fullstendig kaos i italiensk fotball. En måned før seriestart er det uklart hvilke lag som får lov til å delta i den øverste divisjonen.

Parma rykket opp fra Serie B i våres, men opprykket kan bli av den svært kortvarige sorten, skriver Football-Italia.

Parma-spillerne Emanuele Calaio og Fabio Ceravolo sendte SMS-er til Spezia-duoen Filippo De Col og Alberto Masi før et møte mellom lagene. I tekstmeldingene ba Parma-duoen om at motstanderen ikke skulle kjempe for hardt i en kamp hvor Parma kunne sikre opprykk.

Spillerne har hevdet at SMS-ene bare var ment som spøk, men Italias fotballforbund kan komme til å vedta poengtrekk. I så fall vil Palermo rykke opp i stedet.

Problemet der er at klubbeier Maurizio Zamparini er under etterforskning for økonomisk juks. Derfor er det uklart om Haitam Aleesamis klubb får lisens for spill i Serie A. Dermed venter også Venezia spent på utfallet.

Les også

Cristiano Ronaldo presentert som Juventus-spiller: - Vil skrive historie

Overgangsfusk

Og ikke nok med det. ChievoVerona anklages for å ha blåst opp regnskapene i forbindelse med kjøp og salg av spillere.

Det er overganger med Cesena som skal vært blåst opp og dermed ha gjort at Verona-laget kunne pynte på inntektene med 25 millioner euro. Det skulle sørge for at Chievo, som kalles for «De flygende eslene», skulle tilfredsstille de økonomiske kravene for spill i den italienske eliteserien.

Chievo kan bli ilagt poengtrekk. Siden klubben bare hadde fem poengs margin ned til nedrykksstreken, kan en heftig poengstraff føre klubben ned på nivå to.

Cesena på sin side er allerede erklært konkurs og må starte opp igjen i Serie D.

Les også

Ronaldo-feber i Torino: Superstjernen har allerede fått en pizza oppkalt etter seg

Bari-krise

Og glem ikke Bari , som kjempet om opprykk i våres. For første gang i klubbens 110-årige historie må de hvitkledde ned i amatørligaen. Bari har ikke klart å tilfredsstille de økonomiske kravene for spill i Serie B.

Leeds-eier Andrea Radrizzani og en lokal entreprenør prøvde begge å kjøpe klubben, men ingen rakk å få til en handel før fristen for økonomiske garantier utløp.

– Dette svir tusen ganger mer enn et tap på banen. Vi prøvde alt. Jeg gikk kanskje utover mitt mandat som ordfører. Jeg gjorde det som en innbygger av byen og som supporter. Verken byen eller supporterne fortjener dette, sier ordfører Antonio Decaro fortvilet.

For fire år siden hadde Bari hele 50.895 tilskuere på en kvalifiseringskamp. Det forteller litt om fotballinteressen i klubben som satset nokså hardt etter Italia-VM i 1990, men som har slitt med å etablere seg i Serie A.

(©NTB)