Fotball

UEFA kan ha gitt Italia fordel i EM-kampen

<p>Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kan ha gitt Italia en fordel i kampen om å få EM i 2016.</p>

Oslo 20090923.Fotballpresident Sondre Kåfjord Norges fotballforbund.Foto: Morten Holm / Scanpix
  • 100% Sport
Oslo 20090902.Sveriges fotballforbunds generalsekretær Sune Hellström (f.v.), kultur og kirkeminister Trond Giske og fotballpresident Sondre Kåfjord holder opp analysen etter pressekonferansen der Sondre Kåfjord overleverte NFFs kostnadsanalyse av å arrangere EM-sluttspill i fotball i Norge i 2016 til Trond Giske på Giskes kontor onsdag ettermiddag.Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Nå reagerer både det norske og det svenske fotballforbundet, som sammen har søkt om å arrangere mesterskapet.

ABC Nyheter skriver at UEFA allerede 10. juli valgte å beskytte varemerket «Italy 2016». Det skjedde seks måneder før Det italienske fotballforbundet opplyser å ha informert UEFA om at landet kom til å søke EM.

Ingen av de andre EM-søkerne fikk sine navn beskyttet før UEFA var informert om søknaden. UEFA ønsker ikke å kommentere saken overfor nettstedet.

— Det høres jo litt merkelig ut, men jeg velger å tro at det finnes naturlige grunner til at denne registreringen har skjedd på det tidspunktet , sier Norges fotballpresident, Sondre Kåfjord, til ABC Nyheter .

Han ønsker svar om saken.

— Jeg kommer til å kontakte personer vi kjenner i UEFA for en forklaring på saken, sier Sondre Kåfjord til ABC Nyheter.

Det svenske fotballforbundet, som sammen med Norge vil søke mesterskapet, reagerer også.

– Nå får vi (NFF og SvFF) diskutere dette og bli enig om hvordan vi skal ta saken videre, men det er åpenbart at vi må få på det rene hva som er bakgrunnen for hvorfor dette har skjedd. Det aller beste er jo om både UEFA og Det italienske fotballforbundet legger alle kortene på bordet , sier Sune Hellströmer, generalsekretær i SvFF til ABC nyheter .

Statsstøtte

Først 17. mars i år søkte UEFA om beskyttelse av varemerket «Norway Sweden 2016». Også Tyrkia og Frankrike er med i kampen om mesterskapet i 2016.

Norges Fotballforbund NFF ber om i overkant av 6,9 milliarder kroner i statsgaranti til et eventuelt EM i Norge.

Stavanger, Lillestrøm, Trondheim og Oslo blir vertsbyer i den norsk-svenske EM-søknaden .

(Aftenposten.no / ©NTB)

Les mer om

  1. Fotball-EM