Fire Frankrike-stjerner må stå skolerett foran forbundet

<p>Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jeremy Menez og Yann M'Vila må forklare EM-bråk.</p>

france
  • Simen Waagsether

Under verdensmesterskapet i Sør-Afrika sommeren 2010, var det franske fotballandslaget preget av intern uro og fadeser på løpende bånd. Blant annet ble stjernespiller Nicolas Anelka sendt hjem, etter å ha gitt trener Raymond Domenech en skikkelig hårføner.

Under trener Laurent Blanc skulle laget fremså samlet, og nasjonens ære skulle gjenvinnes. Til tross for dette, ble også årets utgave av det franske laget rammet av krangling i garderoben. Fire spillere, deriblant en fersk Premier League-vinner, må nå møte til høring, hos det franske fotballforbundet.

Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jeremy Menez og Yann M'Vila er kalt inn til høring hos den disiplinære komiteen , sa Fotballpresident Noel Le Graet på en pressekonferanse, ifølge fourfourtwo.com.

Alle spillerne risikerer karantene.

Nasri var meget irritert etter Frankrikes 0-2-tap for Spania i EM-kvartfinalen, og skjelte ut en AFP-journalist på det groveste. Spilleren beklaget opptrinnet offentlig noen dager senere. Ben Arfa skal ha kranglet høylytt med trener Blanc i garderoben, M'Villa nektet å ta treneren i hånden etter at han ble byttet ut og Menez skal ha skjelt ut kaptein Hugo Lloris.

Deschamps høyaktuell

Laurent Blanc ønsket ikke fornye sin kontrakt etter EM-exiten, og det et var ventet en uttalelse angående trenersituasjoen på tirsdagens pressekonferanse. Didier Deschamps var linket til jobben, og Le Graet mener det vil bli samtaler om dette i fremtiden.

Jeg leste at han skal ha sgat nei, det stemmer ikke. Han sa at han ikke var klar for å ta stilling til dette nå, og ba meg utsette det litt , sier Le Graet, som mener at samtalene vil finne sted i slutten av denne eller starten av neste uke.