Espejord og Ondrasek skal testes sammen i treningskamp

Etter fire mål på ni seriekamper tar TIL-ledelsen taktiske grep for å få slutt på måltørken.

Zdenek Ondrasek og Runar Espejord danner spisspar.
  • Rune Robertsen

I forbindelse med landslagspausen går det to uker mellom sist søndags oppgjør mot Molde og den neste kampen mot Viking 18. oktober.

Det mener TIL-ledelsen er for lenge uten kamp, og har derfor lagt inn en treningskamp kommende tirsdag mot Lillestrøm på Åråsen.

— Vi har spurt de om å få en kamp fordi vi har en stall der deler av den har hatt lite matching på toppnivå. Ressurser har vi ikke all verden av, men vi har samlet inn slik at vi kan reise dit en dagstur. Å få et tippeligalag har vi jobbet hardt med, sier TILs hovedtrener Bård Flovik.

4-4-2?

Treneren varsler at det vil testes en del spillere og taktiske grep i oppgjøret på Østlandet.

— Det er en del løsninger vi ønsker å prøve både på enkeltspillere og taktiske ting. Sannsynligvis blir det en type scenario i hver av omgangene, avslører Flovik.

Etter det iTromsø kjenner til skal en av mulighetene være å legge en ekstra spiller i en tilnærmet ekstra spissrolle. Dette gjøres for å få plass til angrepsspillerne Runar Espejord og Zdenek Ondrasek samtidig. Førstnevnte startet sin første kamp i eliteserien sist helg i karantenefraværet til Ondrasek. Flovik går langt i å bekrefte at disse to vil bli testet sammen.

— Ønsket er å få nok folk inne i motstanderens 16-meter nært deres mål. En klassisk 4-4-2 blir det nok ikke, men en løsning tett opp mot en midtspiss til vil vi prøve ut. Både Runar og Zdenek er aktuelle, men også Morten Moldskred og Magnus Andersen kan spille der, sier Flovik.

Les også

«Mo» trodde ikke han ville spille fotball igjen.Nå renner målene inn for TUIL-yndlingen.

— Ikke radikal

Mot Aalesund for snaue to uker siden spilte Espejord på topp, og Ondrasek i en offensiv midtbanerolle ikke så langt bak førstnevnte den siste halvtimen. Da scoret Espejord etter få minutter.

— Vi må finne en miks som gjør at vi ikke mister grepet i midtbaneleddet dersom vi flytter opp en mann litt høyere i banen. Jeg er glad for at Christian Landu-Landu er tilbake på midtbanen. Han er viktig for oss, sier Flovik.

Sammen med tidligere hovedtrener Steinar Nilsen har Flovik bygget opp en spillestil der TIL har hatt en spiss siden de tok over klubben sammen før 2014-sesongen. Nå kan det være i ferd med å endres med fire kamper igjen i eliteserien.

— Jeg mener en slik endring ikke er så radikal fordi den spilleren som skal ligge tett opp mot spissen kan ha utgangspunkt på midtbanen, sier Flovik.

Kaptein Simen Wangberg er glad for at klubben får en ekstra treningskamp i landslagspausen.

— Det kan være med på at vi får sluppet ned skuldrene når vi møter Viking. En slik kamp er anledning til å trene på forskjellige vrier mot god motstand, sier Wangberg.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk