Tamt, svakt og målløst da Liverpools seiersrekke tok slutt

0-0 og langt mellom høydepunktene på Anfield.

MÅLLØST: Jordi Gomez (til venstre) og Sunderland fikk med seg ett poeng fra Anfield. Det er trolig Gomez mer fornøyd med enn Liverpool og Lucas Leiva.
  • Odd Inge Aas

62 minutter og 50 sekunder.

Så lang tid tok det før Liverpool hadde en avslutning på mål mot Sunderland i lørdagens Premier League-kamp.

Som forrige helg mot Stoke var det nokså søvndyssende på Anfield i den første omgangen. Den kampen åpnet seg skikkelig opp etter pause og ble etter hvert den reneste sjansebonanza.

Det kan man ikke si om de rødes møte med Sunderland.

Det endte målløst, og dermed klarte ikke Liverpool å bygge videre på de to seirene mot Stoke og Leicester. Neste helg venter Manchester United på Old Trafford.

Den store snakkissen rundt Liverpool denne uken har vært Martin Ødegaards treningsopphold hos favorittklubben.

Det er foreløpig usikkert om det 15-årige vidunderbarnet velger å oppfylle guttedrømmen om spill foran The Kop i rød drakt.

Det har også blitt snakket og skrevet mye om kaptein Steven Gerrard den sistes uken. For andre hjemmekamp på rad ble han hvilt fra start, trolig med tanke på tirsdagens avgjørende Champions League-kamp mot Basel.

Straffe?

Tidlig i kampen ropte Connor Wickham på straffe da han gikk i bakken etter kontakt med Martin Skrtels kne, men dommer Neil Swarbrick ga ingenting. Rickie Lambert kom til hjemmelagets beste mulighet for pause etter 22 minutter, men headingen etter Adam Lallanas innlegg ble for svak.

Wes Brown var nærmest for gjestene like før pause, men den tidligere Manchester United-forsvarerens avslutning gikk over mål.

Selv om kampen ikke tok helt av etter pause, skjedde det i alle fall mer enn før hvilen.

Wickham fikk kampens største sjanse så langt etter 53 minutter, men volleyskuddet gikk like utenfor stolpen.

Skudd på mål!

Lucas Lleiva fikk det nevnte skuddet på mål etter 62.50, men keeper Costel Pantillimon hadde ingen problemer med å redde.

Raheem Sterling vartet opp med et glimrende raid fra egen halvdel etter 78 minutter. Han driblet forbi den ene Sunderland-spilleren etter den andre, og ved motstanderens 16-meter serverte han lagkamerat Phillipe Coutinho.

Nok en gang sto imidlertid Pantillimon i veien.

Liverpool spilte seg til noen halvmuligheter, men det ble aldri skikkelig farlig. Sterling ropte på straffe etter 83 minutter, men som ved Wickhams straffeønske i første omgang, virket det riktig av dommeren å vinke spillet videre.

Dermed ble det 0-0 og uavgjort for Liverpool, som ikke klarte å utnytte at rivalene Tottenham, Chelsea og Arsenal også avga poeng.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk