Fotball

Sårene etter dette slaget vil ta tid å lege

KOMMENTAR: Erik Hoftun fortalte at han ikke har pratet med Nils Arne Eggen siden juli. Harmoni er ingen normalsituasjon i RBK, men de siste dagene har likevel vært helt spesielle.

TØFFE DAGER: Her er styreleder Ivar Koteng (til venstre) og organisasjonssjef Trond Alstad i Rosenborg utenfor rettssalen i Sør-Trøndelag tingrett. Bak står RBKs advokat Kristian Nordheim. Onsdag ble Rosenborg enig med Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen om forlik.

Rettssaken mellom den sparkede trenerduoen og Rosenborg fikk en brå avslutning da forliket ble kjent i 10-tida onsdag. Dessverre fikk vi ingen dom som gir svar på de interessante spørsmålene om stillingsvernet for topptrenere i norsk fotball. Vi fikk heller ikke et ja eller nei på spørsmålet om en hovedtrener kan defineres som virksomhetens øverste leder i en fotballklubb.

Denne rettssaken kunne ha bidratt til å forandre norsk fotball, en variant av Bosman-dommen fra 1995, som endret maktforholdet mellom spillere og klubb. Det gjør den ikke, men RBK-rettssaken vil nok føre til at både klubber og trenere blir mer bevisste når kontrakter skal signeres i fremtiden.

Les hele saken med abonnement