Fotball

Dorsin om Bendtner-overgangen: - Gøy!

Tidligere Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin gleder seg til å se Nicklas Bendtner i aksjon for RBK. Han mener dansken vil skape blest rundt klubben.

Nicklas Bendtner er Rosenborgs nye spydspiss.

Mandag kveld var sjokkovergangen et faktum. Nicklas Bendtner, 29-åringen som har en fortid i klubber som Arsenal, Juventus og Wolfsburg, er klar for Rosenborg. Han har skrevet under på en treårsavtale med trønderne.

– Det er «kul» og bra for interessen rundt norsk fotball å få en så profilert spiller hit. Det skaper litt ekstra interesse og trykk i eliteserien, skriver Mikael Dorsin i en SMS til NTB.

Mikael Dorsin ser fram til å se Bendtner i aksjon for gamleklubben.

Den svenske 35-åringen, som la fotballskoene på hyllen i fjor, er spent på hva den danske spissprofilen Bendtner kan få til på Lerkendal.

– Vi får håpe at han kan finne tilbake til gamle takter. Jeg håper han kan hjelpe RBK til å nå et gruppespill i Europa igjen, sier Dorsin.

Gytkjær: - Spennende

1860 München-spiss Christian Gytkjær gleder seg til å følge Nicklas Bendtner i Rosenborg. Bendtner erstatter nettopp landsmannen Gytkjær i RBK-trøyen.

Gytkjær (26) ble solgt til tysk fotball i slutten av januar. Nå har Rosenborg bekreftet at Nicklas Bendtner (29) blir 1860 München-spissens erstatter. Bendtner, som kommer fra den engelske mesterskapsserieklubben Nottingham Forest, tar over trøye nummer ni etter sin landsmann. Gytkjær scoret 19 seriemål for trønderne i fjor.

– Det skal bli spennende å følge Nicklas Bendtner i Rosenborg. Han har jo vist hvor god han kan være, så det blir spennende å se om han kan finne tilbake til det i Rosenborg, skriver Gytkjær i en SMS til NTB mandag kveld.

– Fantastisk klubb

26-åringen er klar på at den tidligere Arsenal-spissen i hvert fall har valgt en bra klubb å gå til.

– Han kommer til en fantastisk klubb, en klubb som er god til å få det beste fram i hver enkelt. Det blir spennende å se, avslutter Gytkjær.

Bendtner skrev følgende om overgangen på sin Instagram-konto tidligere mandag:

– Jeg er (foreløpig) ikke ekspert på norsk fotball, men jeg vet at Rosenborg er selve symbolet på en stabil klubb, en klubb som får det beste ut av sine spillere. Den type stabilitet har jeg savnet siden jeg dro fra Arsenal, og nå får vi se hva det kan føre med seg å oppleve den type stabilitet igjen. Jeg vil kun love én ting: Jeg er fortsatt sulten på fotball og på å score mål.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23145457263147
2Bodø/Glimt22145346202647
3Viking2312564741641
4Kristiansund2212372925439
5Rosenborg22115645291638
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Mikael Dorsin
  2. Norsk fotball
  3. Eliteserien