Slik reagerer britisk presse på Solskjær-nyheten: - Kommer Ole til å redde United igjen?

Manageransettelsen er hovedoppslag på flere av Storbritannias største aviser.

Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner da Manchester United vant Mesterliga-finalen mot Bayern München i 1999.

Nyheten om at Ole Gunner Solskjær tar over som Manchester United-trener har gått verden rundt og tar selvfølgelig mye plass i britisk aviser onsdag. Nyheten om José Mourinhos avgang og Molde-trenerens ansettelse er hovedoppslag i flere av Storbritannias største aviser.

Følg direktestudioet for å lese alt om Solskjær-ansettelsen

- Heltestatus

BBC betegner ansettelsen som en risiko, men samtidig kanskje en risiko klubben må ta. "Ansettelsen har hevet noen øyenbryn", skriver statskanalen på sine nettsider. BBC går gjennom Solskjærs karriere som manager, både i Molde og Cardiff, men oppsummerer til slutt at han kommer tilbake til Premier League som en kanskje mer helhetlig manager.

- Hans meritter som spiller har sikret ham en heltestatus på Old Trafford, men når det kommer til trenererfaringen er han fortsatt en form for en risiko.

- Men samtidig, etter kjedsomheten som definerte mye av Mourinhos ledelse, er kanskje en risiko akkurat det United trenger.

- Redningsmann?

The Mirror mener United var kjapp med å få på plass en ny manager og knytter spenning til at første oppgjør som United-manager blir mot nettopp Cardiff:

- Kommer Ole til å redde Manchester United igjen? 1999-helt Solskjær bekreftet som midlertidig erstatter for sparket Jose - og han starter mot klubben han ledet til nedrykk, slik lyder forside-tittelen til The Mirrors nettavis i skrivende stund.

Setter spørsmålstegn

Det er ikke alle som er like positive til ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær. Et kritisk intervju med tidligere Premier League-profil og BBC-ekspert Robbie Savage blir blant annet trukket frem:

– Er det virkelig der United legger listen? Solskjær er en legende, og fansen synger fortsatt navnet hans, men, virkelig, skal verdens største klubb ansette en midlertidig sjef som i dag trener Molde, spør han ifølge BBC.

Tidligere landslagsspiller Matt Le Tissier sier til Sky Sports at han er bekymret og viser til resultatet i Cardiff.

På samme tid har Sky Sports også intervjuet Henning Berg, som betrygger United fansen:

- Han er en smart mann, ikke la deg lure av det unge utseendet, han har stål i øynene. Jeg er sikker på at han vil kunne håndtere spillerne på sin måte, som vil være annerledes enn måten Mourinho jobber, sier Berg til Sky Sports.

- Stor respekt

Manchester Evening News ser ut til å være positive til ansettelsen og mener Solskjær vil få respekt i garderoben. Lokalavisen tror han vil kunne være en bedre autoritetsfigur enn det Ryan Giggs var i tilsvarende jobb etter David Moyes.

- Da Giggs tok steget opp som midlertidig manager, etter David Moyes' avgang, ertet spillerne ham om hvorvidt han nå skulle parkere på plassen til manageren på Carrington. Solskjær vil ikke møte samme problem, ettersom han vil ha lært mye av sitt siste opphold i Premier League i Cardiff - som kom på feil tidspunkt for Solskjær.

Lokalavisen drar også fram gamle historier fra Solskjærs tid i klubben som spiller. Og drar spesielt fram en episode hvor Solskjær måtte "krangle til seg" spilletid under Ferguson.

- Kan fungere

The Telegraph-kommentator Jason Burt tror Ole Gunnar Solskjær kan bli Manchester Uniteds uventede redningsmann:

- Blant alle navnene som ble linket til jobben som manager i Manchester United, kan en trygt si at ingen kunne forutsagt at klubben ville vende seg til Ole Gunnar Solskjær i krisetiden.

- Den tidligere spissen, som forseglet sin legendariske status i klubben med sitt dramatiske vinnermål i Champions League-finalen i 1999, er likevel ventet å ta over jobben fram til slutten av sesongen. Og det kan kanskje fungere, skriver avisen.

Røpte nyheten

Det er ikke bare i Storbritannia nyheten får spalteplass. Amerikanske Fox Sports la seg merke til Manchester Uniteds tabbe tirsdag kveld, da de ved å legge ut videoer på sine nettsider røpte at Solskjær var på veg inn i jobben som ny manager. Også Erna Solbergs tidlige reaksjon ble lagt merke til.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk