Fotball

Satte Leicesters gullfest på vent

Old Trafford blir ofte kalt for Drømmenes Teater. Leicesters drøm om ligagull ble imidlertid utsatt, høyst trolig midlertidig.

Her scorer Anthony Martial og utsetter Leicesters gullfest. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

 • Lars Tjærnås
  Lars Tjærnås

Premissene var klare. Dette var den første matchballen. Seier ville bety at Leicester skaffet seg et uinntagelig forsprang til Tottenham.

Paradokset var at tittelen kunne vinnes på stadion til Englands mestvinnende klubb gjennom tidene.

Fotballekspert Lars Tjærnås

Manchester United hadde sin egen agenda. De kjemper for siste rest av ære i ligaen. Å havne utenfor topp fire betyr utenfor det gode selskap, neste sesongs Champions League.Fra kampstart var kampbildet tydelig. Et forsiktig bortelag ble trykket bakover av sprudlende hjemmespillere. Det skulle umiddelbart gi resultater.

Et strøkent angrep etter åtte minutter med mange spillere involvert endte med at Anthony Martial lekkert sendte 1–0 i nettet bak Kasper Schmeichel. Ranieris respons var å vinke spillerne sine høyere opp i banen. Som tidligere i sesongen, hans gutter lystret sjefen. Dette laget kommer alltid tilbake. Ni av de siste ti gangene hvor motstanderen har tatt ledelsen har det likevel endt med Leicester poeng. Det er unikt.

Som så mange ganger tidligere slo Leicester tilbake etter å ha havnet under. Her jubler Wes Morgan for sin scoring. Foto: Martin Rickett, AP

Et frispark skrått fra siden ble slått inn i feltet. I enden av det kastet kaptein Wes Morgan, mannen som mer enn noen andre symboliserer urkraften i dette laget, seg frem og stanget inn 1–1.Det sto seg til pause, til tross for to lag som begge sendte både ball og mange spillere raskt fremover på banen i en utrolig intensiv omgang.

Kampbildet etter hvilen var definert. Manchester United hadde ball, Leicester hadde kontringene. Den delen av spillet behersker de bedre enn noen andre i ligaen, og bedre enn de aller fleste i verden. Shinji Okazaki var svært nær å skli inn 2–1 etter en "merkevare— kontring" fra de blå. Litt senere danset Riyad Mahrez seg forbi fire røde forsvarere, men skuddet overlistet ikke dyktige David De Gea i målet.

Leicester gikk "all in" på den måten Leicester gjør det. De som deltar i angrepene gjør det særdeles helhjertet, men de sørger samtidig for aldri å blottlegge seg bakover.

I motsatt ende headet Chris Smalling klokkerent i stolpen med et kvarter igjen.

Minutter før slutt fikk Danny Drinkwater sitt andre gule kort, og en tidlig dusj. Trolig var Leicester også heldige som unngikk straffe mot seg. Holdingen han foretok startet utenfor, men sluttet inne i 16 meteren, og forseelser skal dømmes der de ender.

På overtid reddet Schmeichel to ganger på Old Trafford. Høres det kjent ut?

Faren, Peter Schmeichel løftet et utall pokaler i sin tid hos Manchester United. Det samme kommer trolig sønnen Kasper til å gjøre. Han må imidlertid vente en liten stund.

Det endte 1–1. Pessimistene vil muligens hevde at det er to poeng tapt, og første sjanse til å krone sesongen sløst bort. Pessimister er det uansett svært få av i Leicester om dagen. Det er da også all grunn til å feire resultatet som ett poeng vunnet. Ikke bare er det en meget sterk prestasjon. Tross en skuffende sesong er fortsatt Manchester United på hjemmebane en fryktet motstander. For en sesong siden ville en antydning om å være halvfornøyd med et poeng der blitt sett på som en bønn om snarlig innleggelse.

Dessuten kan det ene poenget være matematisk avgjørende. Nå holder det ikke lenger for Tottenham å ta syv av ni mulige poeng om Leicester ikke tar flere. En eneste uavgjort kamp for Mauricio Pocchetinos mannskap, og pokalen havner i byen med 330.000 innbyggere.

De har fem matchballer igjen. To egne, mot Everton og Chelsea, der en seier uansett vil være nok. Den andre muligheten er altså at Tottenham avgir poeng i en av sine tre siste kamper, den første av dem borte mot Chelsea.

Chelsea og Tottenham er ikke hjertevenner. Selv om dette er en kamp som ikke betyr mer enn æren for Chelsea, er det liten tvil om at de vil elske å snyte Tottenham for siste sjanse til å vinne.

Det virker utenkelig at ikke minst en av de to premissene oppfylles.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City26195252163662
2Manchester United25147453322149
3Leicester City25154644271749
4West Ham United2613674031945
5Chelsea25127641251643
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Leicester City FC

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Leicesters gullfest utsatt

 2. FOTBALL
  Publisert:

  United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Alonso scoret to da Costa ble vraket

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Mata vil utsette Leicesters gulldrøm

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Solskjærs arbeidsmetoder ble tema da Premier League-veteranene møttes til middag