Fotball

Platini vil kjempe mot «urettferdighet»

— Dersom jeg hadde hatt noe å føle meg skyldig over, hadde jeg gjemt meg i skam i Sibir.

VIL KJEMPE MOT DET HAN KALLER URETTFERDIGHET: Fotballegenden Michel Platini er i hardt vær.

Den suspenderte UEFA-presidenten Michel Platini var fornøyd etter å ha blitt avhørt i over åtte timer av ankekomiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mandag.

Platini er ilagt åtte års utestengelse fra fotballen som følge av brudd på sportens etiske regelverk. Mandag møtte ankekomiteen i et håp om å renvaske seg. Før han gikk inn til høringen var UEFA-presidenten kamplysten.

– Jeg kjemper ikke for min egen framtid, men mot urettferdighet, sa den tidligere franske stjernespilleren utenfor FIFA-hovedkvarteret i Zürich.

Les også

  1. Kristoffer Ajer er klar for Celtic - fra sommeren av

  2. Da Stabæk-nykommeren skulle tulle pådro lagkameraten seg hjernerystelse

  3. Fotballklubb droppet barn som maskotter – erstatningen vekker reaksjoner

Lang høring

– Dersom jeg hadde hatt noe å føle meg skyldig over, hadde jeg gjemt meg i skam i Sibir, sa en smilende Platini og insisterte på at han takler motgangen godt.

– Jeg har det bra. Det finnes verre ting i livet enn dette, sa han.

Etter at den mer enn åtte timer lange høringen var over, var han optimistisk.

– Det var en god høring, ledet av oppriktige mennesker. Jeg ble avhørt av folk som er del av fotballfamilien. Nå får vi se hvordan det går, sa franskmannen.

Omstridt overføring

Platini har sittet på toppen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) siden 2007, men en utbetaling på to millioner sveitserfranc (vel 17 millioner kroner) fra avtroppende FIFA-president Sepp Blatter har skapt problemer. Pengene skulle angivelig være betaling for tjenester Platini gjorde for FIFA rundt årtusenskiftet, men dokumentasjon har ingen av partene kunnet legge fram.

Som følge av det ble både Blatter og Platini utestengt fra all fotball i åtte år. Begge de to mektige fotballtoppene valgte å anke straffen.

Blatter skal etter planen møte ankekomiteen tirsdag.

Dersom utestengelsen blir stående også i denne runden, kan saken ankes til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. FIFA