Fotball

Klokkeklar Bruttern: - Han skal være med oss videre

Slik svarer Stamnestrø selv om RBK-kontrakten som går ut til nyttår.

ØNSKET MED VIDERE: Magnus Stamnestrø og Kåre Ingebrigtsen etter cupkampen mot Åfjord tidligere i år.
  • Marius Dahl

LERKENDAL: Onsdag forlenget Fredrik Midtsjø og Pål André Helland sine kontrakter med Rosenborg fra 2018 til 2020. Nå går det mot at Magnus Stamnestrø fornyer sin avtale, som på nåværende tidspunkt går ut ved sesongslutt. Ved siden av Pavel Londak, innleide Elbasan Rashani og fire juniorspillere, er hemnværingen den eneste på utgående kontrakt.

— Jeg stresser ikke med noe og trives veldig godt her. Vi får se om det ordner seg til høsten. Dialogen med Kåre er god, så vi finner nok en løsning på dette etterhvert, sier hovedpersonen til adressa.no etter torsdagens trening.

- Vi skal ha ham i mange år

— For en trønder er det ingenting større enn å være i Rosenborg. Det er det beste laget i Norge, med de beste supporterne. Jeg trives veldig godt her og har lyst til å bli. Det regner jeg også med, sier Stamnestrø.

Kåre Ingebrigtsen selv går enda lenger i å antyde at 24-åringen forblir på Lerkendal og mener Stamnestrø er en mann for fremtiden.

Les mer:

Les også

Superduoen forlenger med Rosenborg

Les mer:

Les også

Spilte 1-1 mot RBK: Her er Östersund-sjefens dom over Norrköping

— Magnus blir her, han. Definitivt. Vi har dialog med ham, for vi har tenkt å ha ham her i mange år, sier Rosenborg-treneren.

Stamnestrø var et prøveprosjekt

Han kom som en læregutt fra 1.-divisjonsklubben Kristiansund i juli i fjor på en kort kontrakt som altså strekker seg ut inneværende sesong. Bruttern erkjenner at det har vært en prøvetid for indreløperen, som slo ut i full blomst i vinter etter en litt anonym høst med noen småskader.

— Vi visste at han måtte gjennom en tilvenningsperiode på seks måneder og en real oppkjøring. Der tok han steg, det viser han nå og det har han også vist da han har fått muligheten. I Kristiansand (mot Start) kom han inn og snudde kampbildet da vi vant 2-0, så han har blitt en langt bedre fotballspiller som vi vil dra stor nytte av, sier Ingebrigtsen.

- Det ble et lite prøveprosjekt?

— Ja, for han har vært mye skadeplaget før. At han er en god fotballspiller har vi aldri vært redd for. Vi vet også at vi har et av de beste medisinske apparatene i Europa, så vi regnet med å få det til.

Les mer:

Les også

  1. Ingebrigtsen: - Burde tatt med oss 1-0 og låst kampen

  2. Slik jobber RBK i spillerjakten i sommer

Å få en full oppkjøring med laget hjalp både formen og fysikken til Stamnestrø, som nå håper på å få mer spilletid fremover.

Utviklet på rolle

— En skade ødela litt av høsten i fjor, men det er klart at det første halvåret var viktig for å bli kjent med medspillerne og klubben. Jeg fikk utviklet meg stille og rolig, sier Stamnestrø.

— Spesielt i vinter følte jeg at jeg ble bedre. Etter oppkjøringa følte jeg meg veldig sterk og bra. I rollen som indreløper trenger man mye løpskapasitet og gode føtter. Jeg føler jeg har utviklet meg på utholdenhet og blitt sterkere, fortsetter han.

Stamnestrø legger ikke skjul på at det har vært en tung, men nødvendig måned for enkelte av spillerne. Laget har hatt spillefri siden de kronet en formidabel vår med en velsmakende 3-1-seier over Molde. Lørdag er det endelig kamp om nye poeng igjen, når laget drar til Bodø for å revansjere fjorårets 1-0-tap mot Glimt. Dit drar nok Stamnestrø som reserve etter å ha spilt i oransje vest mot den antatte elleveren på dagens forblåste spillsekvens.

Tror på mye spilletid

— Godt å komme skikkelig igang igjen. Det har vært en minioppkjøring hvis man kan kalle det det. Blir gøy å spille kamper igjen og det kan jo bli veldig mye fremover. Det er uansett ikke flaut å være på benken når konkurrentene på plassene heter Mike Jensen og Fredrik Midtsjø, sier Stamnestrø.

Inntil partene eventuelt kommer til enighet kan Ingebrigtsen uansett glede seg over at Midtsjø og Helland altså forlenget sine avtaler med to år.

— Fantastisk viktig for oss å få signert Pål og Fredrik. Vi tenker langsiktig og det jobbes bra med å skape en gruppe som har lyst til å være her. Vi vet alle at hvis noen storklubber vil kjøpe, så må vi selge. Det vet både spillere og trenere, sier RBK-treneren.

Les også

Superinnbytter Bakenga scoret to for Rosenborg

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»:

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521814417
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Magnus Stamnestrø
  3. Rosenborg BK