Fotball

Rødt kort og poengtap for Rosenborg

RBK hadde full kontroll i nitti minutter mot Aalesund. Så glapp det.

UTVIST: Rødt kort til Rosenborgs Anders Konradsen i andre omgang. Hjemmelaget kom tilbake og utlignet helt på slutten.
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

AALESUND — ROSENBORG 1-1

ÅLESUND: Med et svært tett kampprogram hadde Kåre Ingebrigtsen gjort store endringer i laget før bortekampen mot Aalesund. Ingen av de to antatt beste midtstopperne, Tore Reginiussen eller Hólmar Örn Eyjolfsson, var i startoppstillingen. Det var heller ikke Fredrik Midtsjø, Pål André Helland eller Christian Gytkjær.

Jørgen Skjelvik og Johan Lædre Bjørdal utgjorde RBKs stopperpar.

Endringene så ikke ut til å påvirke slagkraften nevneverdig. Før to minutter var gått gikk Rosenborg opp i ledelsen.

Perfekt avslutning

Elba Rashani fikk tillit fra start mot Aalesund og svarte med scoring i åpningsminuttene.

Alex Gersbach, som startet på venstrebacken, kom opp langs siden og la ballen inn til Elba Rashani, som startet på topp, sammen med Matthias Villhjalmsson og Yann-Erik de Lanlay. Rashani leverte en perfekt avslutning og banket ballen i krysset fra rundt ti meters hold.Utover i første omgang hadde trønderne flere muligheter til å øke ledelsen. Etter 22 minutter sendte Mike Jensen en nydelig pasning til Yann-Erik de Lanlay. RBK-kanten regelrett løp fra AaFK-forsvaret og fikk fyrt av et godt skudd. Dessverre for Rosenborg gikk ballen i nettveggen.

Aalesunds eneste sjanse i omgangen fant sted etter 27 minutter. Den var attpåtil gedigen. Aron Elis Thrandarson mottok innlegget og headet ballen i retning målet. RBK-keeper Pavel Londak reddet mesterlig og skal ha all ære for at Rosenborg unngikk utligning i den situasjonen.

Les også

 1. Viking raknet fullstendig – ble ydmyket

 2. Molde-kapteinen: – Handler om det mentale

 3. Stabæks nye trener: - Kan ikke love suksess

Helland kom inn

Bortsett fra den ene sjansen skapte vertene minimalt. Rosenborg fortsatt å trykke på før pause. I de aller siste minuttene var det Anders Konradsen som sto for to gode sjanser. Først et skudd fra rundt 15 meter, som ble reddet av keeper og gikk til corner. Like etterpå fikk han ballen på rundt 18 meter. RBKs midtbanemann sendte i vei et skudd som smalt i tverrliggeren.

1-0-ledelsen til pause var fullt fortjent og den kunne godt ha vært større.

I andre omgang kom Helland inn for de Lanlay, et bytte som ifølge Kåre Ingebrigtsen var avtalt på forhånd. Kampen fortsatte på samme måte som før hvilen. Rosenborg dominerte, mens Aalesund slet med å skape noe særlig foran 6525 tilskuere på Color Line stadion.

Konradsen utvist

Etter en times spill gikk Mike Jensen ut og ble erstattet av Fredrik Midtsjø. Rosenborg skapte ingen store sjanser i første del av omgangen, men hadde full kontroll.

Etter 72 minutter var Helland frempå, men skuddet fra 17 meters hold ble reddet av Lars Cramer i AaFK-buret. Like etterpå var Aalesund på en sjelden visitt i RBKs 16-metersfelt. På mesterlig vis hindret Jonas Svensson, som hadde overtatt kapteinsbindet da Jensen gikk av, skuddmulighet. Verdalingen ble liggende med smerter etterpå, men klarte å reise seg igjen.

Et kvarter før full tid oppsto det dramatikk, da Anders Konradsen fikk sitt andre gule kort for dagen grunnet armbruk. Rosenborg måtte dermed fullføre med ti mann. Aalesund fikk et løft etter utvisningen og hadde muligheter til å utligne, men Rosenborg så ut til å sikre tre poeng.

— Føles som en seier

Så, på overtid, fikk Edvard Skagestad stå alene på corner. Han headet ballen i hjørnet og sørget for utligning. Svært skuffende for Rosenborg og de tilreisende trønderne.

— Det var flaks, sa målscorer Skagestad til TV 2 etter kampslutt.

REDDET POENG: Edvard Skagestad ble hjemmelagets helt da han utlignet til 1-1 med en heading helt på slutten av kampen.

— Vi kom under tidlig, så dette føles som en seier, sier han.Med kun ett poeng har Odd en gylden mulighet til å kappe inn på Rosenborgs forsprang i søndagens bortekamp mot Bodø/Glimt. Avstanden før helgas runde var på tre poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Rosenborg BK