Fotball

Da den tidligere RBK-helten ble vraket, ga supporterne klar beskjed

Marek Sapara legger opp som fotballspiller, og har fått en ny rolle i MFK Ružomberok.

FERDIG MED KARRIEREN: Marek Sapara legger opp som profesjonell fotballspiller og trer inn i en rolle i MFK Ružomberoks fotballakademi. NTB Scanpix

 • Sindre Trygsland

– Jeg vil si det rett ut, jeg ville ha spilt for MFK for minimumslønn, fordi denne klubben betyr mye for meg. Jeg er overrasket og skuffet, sa 35-åringen for en uke siden til den slovakiske nettavisen SME.

Da fortalte den tidligere RBK-spilleren at han var ferdig i MFK Ružomberok, klubben han har tilbragt cirka halve sin fotballkarriere. Sapara bekreftet at han gir seg som profesjonell fotballspiller.

Les også

Her er beviset på at Sapara fortsatt er RBK-fan

Avgjørelsen om ikke å gi Sapara ny kontrakt var ikke populær hos klubbens supportere. De hang opp et stort banner utenfor klubbens hjemmebane med et tydelig budskap om at avgjørelsen var feil, ifølge SME.

Nå er det klart at Sapara forblir en del av klubben selv om han er ferdig som fotballspiller. Veteranen får nemlig en rolle ved klubbens fotballakademi, der han skal jobbe med å utvikle unge spillere.

Det melder blant andre SME og webnoviny.

Marek Sapara har 38 landskamper for Slovakia. I perioden 2006–2010 spilte han for Rosenborg. Der ble midtbanespilleren en publikumsfavoritt. Han kom til RBK fra nettopp Ružomberok.

Etter at han forlot trønderhovedstaden sommeren 2010 spilte han for de tyrkiske klubbene Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor og Osmanlispor. Han vendte tilbake til Ružomberok i 2015.

Sapara fikk 38 landskamper for Slovakia og representerte sitt land i fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Les mer om

 1. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK-legenden avslører: Så nære var han comeback i klubben

 2. FOTBALL

  RBK knuste Branns gulldrøm i Bergen. Midt i jubelen var Daniel Braaten

 3. FOTBALL

  Nederland-legende legger opp

 4. FOTBALL

  Danske medier: – Forbundet har funnet 23 spillere til landskampene

 5. FOTBALL

  Ingrid Ryland fortsetter karrieren i Sverige

 6. FOTBALL

  Bestemte seg i julen: Bjørn Helge Riise legger opp