Fotball

Harmeet Singh betaler tilbake lønna

Kjøpte seg ut av kontrakt for å spille for Solskjær.

Singh Sala Bim: Så var han plutselig Molde-spiller igjen. Harmeet Singh i duell med Eirik Hestad. Foto: ERIK BIRKELAND

 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE: Hver eneste krone han har fått utbetalt i Midtjylland har han betalt tilbake til danskene. Dette gjør han for å få fortsette karrieren i Molde. Sist torsdag formiddag dukket Harmeet Singh opp som tilskuer på Molde-trening. Etter lunsj med gamle lagkamerater trente han alene på Aker stadion sammen med fysisk trener Børre Steenslid. Fredag ble det formelt bekreftet at Singh blir Molde-spiller igjen, fram til sommeren 2017.

Les også

 1. Solskjær før seriestart: – Rosenborg er favoritter

 2. Harmeet Singh klar for Molde - én måned etter at han forlot klubben

Private årsaker

— Midtjylland er en fantastisk klubb og jeg så for meg å være der lenge. Det er private årsaker til at jeg kommer hjem fra Danmark nå. Det er ikke familiære årsaker, men andre omstendigheter som jeg måtte ta hensyn til for min egen del.

- Hva ligger bak beslutninga?

— Jeg kommer ikke til å si noe mer om årsaken. Det er forhold som gjør det bedre for meg å være i Norge, det var grunnen til at jeg dro hjem. Overgangsvinduet er åpent og det var plass til meg i Molde. Derfor passet dette bra, sier Singh til Romsdals Budstikke.

- Det er bare seks uker siden du signerte for Midtjylland, hvordan har dere løst dette?

— Jeg betaler tilbake beløpet jeg fikk i sign-on-fee som Bosman-spiller. Siden dette var mitt ønske betaler jeg også tilbake det jeg har fått i lønn. Midtjylland har vist stor forståelse og hjulpet til for å løse denne saken. Klubben har ikke hatt utgifter på meg, sier Singh, som dermed har vært uten inntekt siden kontrakten med Molde gikk ut 31. desember.

— Jeg hadde en god kontrakt i Midtjylland, men penger er ikke det viktigste når du føler at du må gjøre andre prioriteringer. Jeg får gode betingelser i Molde, også. Det er fotballen som er kjærligheten min, ikke pengene.

Les også

Dette er Moldes superstjernes tre beste medspillere

Samme drakta

25-åringen hadde et stående tilbud fra Molde fram til han skrev under en treårskontrakt for Midtjylland 1. februar. Han hadde da sagt nei til lukrative tilbud fra Kina, Russland og Tyrkia. Nå har han altså signert en kontrakt fram til sommeren 2017. Singh har flyttet inn i sin gamle leilighet i Storgata og får fortsatt spille med drakt nummer 7. — Jeg var veldig nær å signere for Molde i januar og gleder meg til å spille for klubben igjen. Jeg ser på dette som en fortsettelse for min egen del. Jeg tror klubben har et sterkt lag på gang denne sesongen. Det holder internasjonal klasse, det er flere ganger bevist i Europa League. Jeg ser fram til å jobbe med Ole Gunnar, og vet at jeg kommer til å utvikle meg videre her, sier Singh.

Siste forsterkning

Han kom til Molde fra nederlandske Feyenoord før sesongen 2014 og var en av lagets beste spillere da det ble «the double» i Tor Ole Skulleruds første sesong som trener. I 2015 varierte prestasjonene til Singh i likhet med resten av Molde-laget. På høsten var han en viktig brikke bak suksessen i Europa League. Ole Gunnar Solskjær har lenge jaktet en defensiv midtbanespiller som kan balansere laget. Med Singh på plass er troppen etter alt å dømme fulltallig for vårsesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Harmeet Singh
 3. Molde FK