RBK-spillerne hadde en lang diskusjon etter Sogndal-kampen

Jørgen Skjelvik er sikker på at Rosenborg har lært av Sogndals sjokkpress.

TOK EN PRAT: Rosenborg-spillerne har hatt en lang diskusjon etter 1-1-kampen mot Sogndal første mai. Jørgen Skjelvik er sikker på at de har lært.

LERKENDAL: 1. mai fikk RBK-spillerne seg en real vekker av et Sogndal-lag som gikk rett i strupen på dem fra start.

De første 45 minuttene var ikke serielederne i nærheten av å riste av seg sjokkpresset, og gikk til pause med 0-1 og en virkelig flau smak i munnen.

— Selv om andreomgangen var en smule bedre, var det fortsatt ikke i nærheten av så bra som vi ønsker å spille. Vi må sette oss ned sammen til uken og se på det. Vi trenger å gjøre det. Og det spesielt når det kommer til de bortekampene der vi vet vi vil møte et lag som løper og presser og gir oss null tid med ballen. Vi må være mer klare for det. sa midtstopper Holmar Eyjolfsson til Adresseavisen etter kampen, der Rosenborg berget 1-1 ved en heading fra Anders Konradsen i den andre omgangen.

Skal være mer direkte

Det ble ikke bare med det utsagnet. Nå bekrefter Jørgen Skjelvik at temaet har vært oppe etter at laget kom tilbake til Trondheim.

— Vi hadde en lang diskusjon etter Sogndal-kampen om hvordan løse det bedre, og har tenkt ut en viss plan for hvordan vi skal gjøre det. Det går ut på at vi må spille litt mer direkte i starten, få strukket motstanderne litt mer og komme inn bak dem. Vi må få truet dem litt mer i starten av kampen, sier Skjelvik.

Trener Kåre Ingebrigtsen forklarer at det ikke nytter å bli stresset dersom søndagens motstander Stabæk starter kampen på Lerkendal med samme type press som Sogndal.

— Vi må tørre å spille. Om de kommer ut i sjokkpresset sitt vet vi at det er rom en eller annen plass på banen. Det handler om å våge å spille dem av uten å være dumdristig, sier han.

Angrep er med andre ord det beste forsvar. Rosenborg vil tvinge motstanderne til å løpe mot eget mål i stedet for å kunne forsvare seg fremover.

Taus etter Sogndal-dysten

Skjelvik var blant de mange som ikke fikk spillet til å fungere de første 45 minuttene i bortekampen mot Sogndal. Kåre Ingebrigtsen ofret ham og Elbasan Rashani i pausen, og begge to fikk laveste mulige børskarakter av Adresseavisen.

I etterkant har Skjelvik forholdt seg taus.

- Føler du at du har noe å revansjere?

— Nei, svarer Skjelvik, og legger etter hvert til:

— Noe mer enn det vil jeg ikke snakke om den saken.

— Skal skape mye

Backen fra Bærum har en fortid hos søndagens motstander Stabæk, og medgir at det fortsatt er litt spesielt å møte sin gamle klubb – som ligger nest sist på tabellen etter fire poeng på de første åtte serierundene.

Skjelvik regner med et Stabæk-lag som kommer til Lerkendal for å forsøke å spille fotball.

— Så skal vi utpå der og styre kampen. Ta dem høyt, presse dem høyt og angripe med mye folk. Ja, skape mange sjanser, nærmest lover backen fansen på Lerkendal.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk