Fotball

Fotballstjerne donerer penger til ofrene etter Manchester-terroren

Yaya Touré og agenten strekker ut en hjelpende hånd.

Manchester City-stjernen Yaya Touré donerer penger til ofrene etter angrepet på Manchester Arena.
 • Daniel Røed-Johansen
  Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Den amerikanske artisten Ariana Grande hadde akkurat avsluttet en konsert foran 21.000 publikummere da en bombe gikk av ved Manchester Arena mandag kveld.

22 mennesker ble drept og 59 mennesker ble såret. Angrepet etterforskes som et terrorangrep.

Mange av ofrene er barn og unge, blant dem åtte år gamle Saffie Rose Roussos.

De tragiske historiene gjorde at Manchester City-stjernen Yaya Touré ønsker å hjelpe. Han og agenten Dimitri Seluk donerer sammen et beløp på en drøy million kroner til ofrene.

– Nyheten om at en åtte år gammel jente dro for å se sin favorittartist og aldri kom hjem igjen, gjør så sterkt inntrykk, sier Seluk til Sky Sports.

– Yaya og jeg ønsker å hjelpe. Han spurte meg denne morgenen om hva vi kunne gjøre. Vi er blitt enige om å donere 50.000 pund hver (drøye 500.000 kroner, journ.anm.) for å hjelpe ofrene etter dette fryktelige angrepet, sier agenten videre.

 • Fått med deg denne? Tjærnås: «Selvsagt vil Manchester-terroren påvirke spillerne i finalen»

På konserten mandag kveld var også kona og døtrene til Manchester City-manager Pep Guardiola. De slapp unna fysiske skader.

– Sjokkert. Jeg kan ikke tro det som skjedde sist natt. Min dypeste kondolanse til familien og vennene til ofrene, skrev Guardiola på Twitter tirsdag.

Onsdag kveld spiller Manchester United mot Ajax i finalen i Europaligaen i Stockholm. Sikkerheten er skjerpet, og det vil bli ett minutts stillhet før kampen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5