Fotball

Skjelbred: - En ære å bli spurt

Per Ciljan Skjelbred er ny Norge-kaptein.

Per Ciljan Skjelbred.
  • Roar Lyngøy

Per-Mathias Høgmo avslørte sitt kapteinsvalg på pressekonferansen i London tirsdag kveld, kvelden før privatlandskampen mot England på Wembley.

Valget falt på Per Ciljan Skjelbred, som til daglig spiller i Bundesliga-klubben Hertha Berlin. 27-åringen har tidligere spilt for Rosenborg og Hamburg.

Han står med 23 landskamper og ett mål.

— Jeg er veldig fornøyd med Per som leder av teamet, sier Høgmo.

Skjelbred er selv beæret over å bli utnevnt til landslagskaptein.

– Det er en ære å bli spurt. Jeg er litt overrasket. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste på og utenfor banen og være et forbilde for de andre. Jeg vet selv fra da jeg var ung hvordan det var å ha en god kaptein som hjalp oss, sier Skjelbred til NTB.

– Jeg har ikke fått tenkt så veldig mye på dette her. Men jeg gleder meg til å prøve å føre oss til målet vårt, som er å kvalifisere oss til EM, forklarer trønderen.

Kapteinsteam

Med seg i kapteinsteamet får han Tarik Elyounoussi og Tom Høgli.

— Per er kaptein hvis han spiller, sier Høgmo.

Høgmo kjenner godt til Skjelbred fra sin tid som Rosenborg-trener og tidligere kamper som Norge-sjef.

— Han har vist gjennom karrieren at han er i stand til å takle motgang og stå i det utviklingsløpet som er så viktig, sier landslagssjefen.

— Morgendagens lag vil ha en lav snittalder, og Per er en de (andre spillerne) kan se opp til, sier han.

Hedenstad og Høgli ute

I en årrekke var Brede Hangeland Norges udiskutable kaptein. Han bestemte seg i forrige måned for å gi seg på landslaget etter 91 kamper.

Vegard Forren var kaptein da ligalandslaget møtte Forente arabiske emirater i Stavanger sist uke.

Høgmo avslørte at verken Høgli eller Vegar Eggen Hedenstad er aktuelle til onsdagens Wembley-test. De sliter begge med smårusk i den bakre lårmuskelen.

– De er trolig klare for trening igjen lørdag. Jone Samuelsen er litt småsyk og blir kanskje klar til England-kampen, sa Høgmo.

Norge åpner EM-kvalifiseringen mot Italia på Ullevaal stadion tirsdag 9. september. England-kampen blir siste test før alvoret starter.

Fakta om Per Ciljan Skjelbred

  • Alder: 27 (16. juni 1987)
  • Posisjon: Midtbane
  • Klubb: Hertha Berlin
  • Tidligere klubber: Hamburg, Rosenborg
  • A-landskamper/mål: 23/1
  • Meritter: Seriemester med Rosenborg i 2006, 2009 og 2010. * Aktuell: Ble tirsdag valgt som norsk landslagskaptein i fotball etter Brede Hangeland.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball