Fotball

Rosenborg lanserer treningsopplegg for fans med BMI over 27

Trønderne ber supportere om å sykle til søndagens kamp.

Rundt 125 000 mennesker kan sykle til Lerkendal på under 20 minutter. Derfor oppfordrer RBK og kommunen til å la bilen stå foran kveldens kamp.
  • Jonas Skybakmoen

Kveldens Rosenborg-kamp mot Stabæk på Lerkendal klokken 18 er allerede blitt karakterisert som en seriefinale, og det er ventet fullt hus.

I forkant ber Rosenborg supporterne om å gå eller bruke sykkel til stadionet. Prosjektet er et samarbeid med Miljøpakken og Trondheim kommune.

— Vi hadde et møte med kommunen hvor de oppfordret oss til å bli bedre på sykkelparkering. Det må vi innrømme at vi ikke er gode nok på ennå. For to år siden samarbeidet vi imidlertid med kommunen om en provisorisk sykkelparkering i Borggården, sier samfunnskontakt Jørgen Stenseth i Rosenborg, og fortsetter:

— Slik blir det ikke nå, men folk fra Miljøpakken skal gå rundt i området rundt Lerkendal etter at kampen har startet for å telle antall sykler og se hvor folk parkerer dem. Samtidig vil de stå ved fire innganger for å spørre hvordan folk kom seg på kamp. Disse dataene vil RBK få etterpå for å bruke dem i vurderinger rundt sykkelparkering.

Det var NRK som først omtalte saken.

Skal trene supporterne

I tillegg til miljøgevinsten ved å la bilen stå, har sykling som kjent også en helsemessig gevinst. Når det gjelder supporternes fysiske form, går RBK enda et hakk lengre i høst: Da rulles nemlig EU-prosjektet Eurofit ut.

— Kort fortalt vil vi ha kontakt med mannlige supportere mellom 35 og 65 år med en BMI (body mass index, journ. anm.) over 27. Vi ønsker kontakt med mellom 50 og 70 personer. Disse vil bli delt inn i to grupper - én kontrollgruppe og én gruppe som får trening, sier Stenseth, som sier Eurofit i første rekke handler om livsstilsendring.

— De av deltakerne som får trening vil gjennomgå et 12-ukers program med gruppesamtaler og lavterskel trening, for eksempel å gå en tur, benytte A-lagsspillernes treningsrom på Lerkendal eller kunstgresset på Salmar-banen, sier han.

EU har finansiert prosjektet med nesten seks millioner euro, ifølge Eurofits nettsider.

Søker etter deltakere

Det er Norges Idrettshøyskole som har ansvaret for prosjektet i Norge, der også klubbene Vålerenga og Strømsgodset bidrar. I Trondheim vil trenerne være folk fra det interne apparatet til Rosenborg. Prosjektet startet i 2013, men Rosenborg ble med først i år.

— Vi fikk tilbudet da Lillestrøm måtte hoppe av på grunn av manglende ressurser. I oktober og november vil vi gå ut via våre nettsider og Facebook for å søke etter deltakere. Erfaringer fra Vålerenga tyder på at det ikke er noe problem å få folk til å melde seg, sier Stenseth.

Prosjektet går også i land som Portugal, Nederland og England, hvor blant annet Everton og Arsenal har engasjert sine supportere. RBKs plan er å komme i gang før jul.

Her finner du forresten en BMI-kalkulator for å regne ut om du kan være aktuell for prosjektet.

Les også

  1. «20.000 trøndere skal sendes skuffet hjem»

  2. Bradley før RBK-kampen: - Tror vi har mange tilhengere utenfor Trøndelag i kveld

  3. RBK-Helland: - Feil å utestenge Northug

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512157816
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK