Rosenborg hentet vingrival - slik reagerer Mikkelsen

Dansken er klar på at han blir i RBK.

Tobias Mikkelsen depper ikke etter Rosenborgs kjøp av vingen Yann-Erik de Lanlay.

— Jeg har ett og et halvt år igjen av kontrakten og regner med å bli. Selvfølgelig vil jeg beholde plassen min i startelleveren. Den gir jeg ikke vekk.

Det sier dansken til Adresseavisen, samme dag som Yann-Erik de Lanlay formelt ble klar som RBK-spiller.

Debut mot Orkla

Tobias Mikkelsen har vært god denne sesongen. Her jubler han etter 3-1-målet mot Sandefjord på Lerkendal i mai.

En vingtype RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har planer om å gjøre til landslagsspiller, og med en overgangssum som er spekulert å ligge på mellom seks og åtte millioner kroner totalt sett.Med andre ord: Det ligger det klart i kortene at de Lanlay ikke er i Trondheim for å varme noen benk.

Før 23-åringen gjennomførte den medisinske testen i går ettermiddag føk han også rett inn på venstrekanten på treningen – på samme lag som Pål André Helland. Onsdag debuterer han mot Orkla i treningskamp, og søndag er de Lanlay spilleklar for Bruttern.

Les også

De Lanlay ut mot hetsen: - De ville neppe sagt det til meg på gata

— Ikke ofret en tanke

Det kan være dårlig nytt for både Emil Nielsen, Riku Riski og Tobias Mikkelsen. Sistnevnte har fått spille seg varm i RBK-elleveren denne sesongen, mens finske Riski – som i går hadde fått innvilget en ekstra fridag hjemme i Finland – har måtte tåle å være i utfordrerposisjon. Med Nielsen som backup.

Yann-Erik de Lanlay (midten) ble mandag presentert som Rosenborg-spiller. Med seg hadde han RBK-trener Kåre Ingebrigtsen (til venstre) og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye (til høyre).

Mikkelsen hevder han ikke har tenkt på hva de Lanlays inntreden kan ha å si for ham personlig.— Nei, det har jeg ikke ofret en tanke, sier han – men mener det er bra for klubben at vingen er hentet inn.

— Han er selvfølgelig en god spiller. Hurtig. Og jeg synes kun det er bra at klubben får inn kvalitetsspillere. Det har vi bruk for, sier Mikkelsen – og tenker blant annet på at RBK er med på tre arenaer denne sommeren.

Les også

Bjørdal: - De Lanlay takler dette

— Boost til hele gruppa

Trener Kåre Ingebrigtsen er svært diplomatisk når han svarer på spørsmål rundt hvordan han nå vil komponere laget i tiden som kommer:

— Denne signeringen er et signal til hele troppen om at vi styrker oss. Vi skal inn i en tøff og artig høst, og for gruppa må det være et boost at vi får inn spillere. Troppen har vært tynn i ganske lang tid, sier han – og karakteriserer de Lanlay slik:

— En typisk RBK-ving, veldig god en-mot-en og har bra fart. Det er viktig for oss å ha slike spillere særlig når lag legger seg lavt mot oss.

- Med denne signeringen: Er noen på vei ut?

— Det er ikke derfor vi har hentet ham, så det ligger ingen planer om det. Men i RBK er det jo alltid en mulighet for at spillere forsvinner, svarer Bruttern.

PS! På direkte spørsmål svarer Tobias Mikkelsen at det har vært rolig på telefonen til hans agent fra andre klubber denne sommeren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk