Fotball

Slik vil "Gutan" gjenreise æren

TIL-trener Steinar Nilsen vil gjøre flere endringer fra laget som tapte 0-6 mot Strømsgodset til kampen mot Vålerenga.

REVANSJELYSTNE: TIL-spillerne fokuserte når "Gutan" terper defensiv dødball på siste trening før bortekampen mot Vålerenga. Etter tidenes styggeste hjemmetap sist helg er revansjelysten stor blant "Gutan".
  • Lars Eidissen

ALFHEIM: — Det blir helt riktig å kalle det "kampen derpå". Det har vært en oppvåkning å bli utspilt på egen hjemmebane - som vi faktisk ble av Strømsgodset, sier TIL-trener Steinar Nilsen - fire dager etter tidenes verste hjemmetap på eliteserienivå for TIL, og dagen før ny kamp mot Vålerenga.

Én utskiftning er tvunget – med kaptein Simen Wangberg suspendert etter det sene røde kortet i tapet mot Strømsgodset.

Men det blir trolig flere.

– Ja, er Nilsens korte og kontante svar på om det kan bli flere endringer.

Les også

Tromsø slipper Sogndal-aktuelle Drage gratis

Grep på midtbanen

Det er trolig i midtbaneleddet det kan bli flere utskiftninger. I bortekampen mot Rosenborg (1-1) var det en suksessoppskrift med en på papiret svært defensiv midtbane.

Det kan slik iTromsø forstår bli tilfelle fredag kveld også.

Marcus Hansson og Hans Norbye kan komme inn, hvor sistnevnte tar en høyreback-plass, mens Morten Moldskred skyves ut på kanten.

I går terpet TIL på defensiv dødball. Steinar Nilsen skjuler ikke at TIL har gått "back to basics" og oppfrisket grunnleggende lærdom på treningsfeltet den siste uka.

— Det handler om press og dødballer, ja. Det er de tingene som vi hele tiden må friske opp i. Det må selvfølgelig jobbes med, sier TIL-treneren og fortsetter:

— Vi må tilbake til styrken vår har vært best: En felles forståelse foran en individuell forståelse av ulike situasjoner. Når felleskapet har forsvar seg og angrepet motstander.

Les også

Moldskred etter fadesen: - En flau smak som sitter i

Flere muligheter

På midtstopperplass, som erstatter for Simen Wangberg, ser TIL-treneren flere valgmuligheter.

– Vi har både Christian Landu-Landu vi kan bruke der, og selvfølgelig Henrik Gjesdal vi kan bruke der. Jostein Gundersens prestasjoner de siste månedene har gjort at han helt klart er en aktuell, sier Nilsen om hvem som erstatter Wangberg på stopperplass.

— Det er en posisjon jeg er kjent med, så det er ikke noe jeg stresser med eventuelt. Så får vi se hva han går for, sier Christian Landu-Landu om en mulig ny posisjon i TIL-drakten.

Rogalendingen fremhever at det viktigste er at TIL-gjenreiser æren mot Strømsgodset.

— Det handler om å reise kjerringa etter sist. Det er først og fremst det som står i fokus nå, å vise at det er et arbeidsuhell. Kommer vi opp på et godt nivå, så er vi god nok til å ta poeng i Oslo. Vi har spilt bra mot flere av de gode lagene og tatt poeng. Det er ikke så mye som skiller opp, sier Landu-Landu og konstaterer:

— Vi må opp fra det som skjedde sist. Det tror jeg alle er ganske keen på å bevise.

Neppe Espejord-sjanse

Lengst fremme må trolig Runar Espejord vente på en sjanse fra start i eliteserien. 19-åringen banker stadig hardere på A-lagsdøren etter positive innhopp, og et vanvittig scoringssnitt på 2,6 mål per kamp for B-laget i 3.-divisjon.

Men Espejord i tospann med Zdenek Ondrasek på topp er neppe en aktuell løsning fra start.

– Jeg er mer usikker på om vi ønsker å se den sammensetningen der fra start. Det handler om å komplimentere laget ut fra ulike og gode ferdigheter, sier Steinar Nilsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL