Fotball

Nilsen: - Brann mister en kapasitet

<p>— Brann må ha veldig mange bra folk i klubben når Patrik Hansson kan få lov å forlate dem, sier Steinar Nilsen.</p>

OSLO 20100509.Brann trener Steinar Nilsen før eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Brann på Ullevaal stadion søndag kveld. Stabæk / Brann 2-1. Aksjon.Foto: Heiko Junge / Scanpix
 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Steinar Nilsen arbeidet tett sammen med Hansson da Tromsø-mannen trente Brann i 2009 og 2010. I den perioden var det dagens hovedtrener Rune Skarsfjord som var Nilsens assistent, mens Hansson hadde ansvaret for individuell spillerutvikling og fysisk trening.

Nilsen har vondt for å forstå at Brann ikke klarer å holde på smålendingen som har arbeidet i klubben i 21 år.

Populær assistent

— Han er kompetent, det kan jeg skrive under på. Patrik har store kunnskaper innenfor de fagfeltene han brenner for. Det er blant annet spillerutvikling og individuell oppfølging. Dessuten er han en god mann som bare står for positive ting, sier Nilsen.

Nilsen sier Hansson er mektig populær blant spillerne, og at det å miste svensken ikke er gunstig for spillergruppen.

— Han stiller opp for spillerne og sine omgivelser ellers. Patrik var min første venn i Brann, han er sosialt intelligent og byr på seg selv. Faglig sett, må jeg få si at han stimulerte meg veldig gjennom sitt arbeid på feltet. Han er en mann for feltet, der trives han og gjør en god jobb. Han er unektelig en meget populær mann blant spillerne og i spillergruppen er det garantert mange som beklager at han slutter, sier Nilsen.

- Må få lov å være skuffet

Nyheten om at Hansson velger å takke nei til det siste kontrakts-tilbudet fra Brann, sprakk på bt.no sent mandag kveld. Svensken ga uttrykk for at han var skuffet over håndteringen av kontraktsforhandlingene, og det faktum at han skulle evalueres til tross for at hovedtreneren hadde fått kontrakt.

Roald Bruun-Hanssen satt i går i møte med Patrik Hansson på Brann Stadion. Klubbens daglige leder, vil ikke slå tilbake mot assistenttreneren.

- Hvis Patrik er skuffet over den håndteringen, så må han få lov å være nettopp det. Det er fra vår side beklagelig at vi er kommet opp i en slik situasjon og ikke har kommet frem til en løsning med ham.

Bruun-Hanssen nekter å si noe om klubben nå skal ha en erstatter for assistenten.

— Det vil jeg rett og slett ikke kommentere. Dette er avdeling sport sitt bord. Først skal overgangsvinduet stenge denne uken, så er det kamp mot Molde og en lengre landslagspause. I den perioden regner jeg med at vi tar stilling til hvor veien går videre, sier Bruun-Hanssen.

 1. Les også

  Doddo-bloggen: Var dette nødvendig?

 2. Les også

  Brann-assistent vil ikke fortsette i klubben

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien