Dette kan bli Rosenborgs drømmegruppe i Europa

Slik blir RBK seedet før trekningen dersom de går videre mot Steaua.

Rosenborg er ikke klare for Europaligaen helt ennå, men dersom de unngår å slippe inn minst fire mål mot Steaua på Lerkendal kan det bli besøk av storlag i høst.

— Vi er på ingen måte i noe gruppespill ennå, var RBK-leder Tove Moe Dyrhaugs klare beskjed da Adresseavisen traff henne tirsdag for å snakke økonomi.

Og at en plass i Europaligaen kan gi 60 millioner kroner inn på konto. Selv opererer RBK med om lag 50 millioner, blant annet på grunn av prestasjoner i et gruppespill, og om man klarer å fylle tribunene.

Vel. Nå ER ikke RBK i Europaligaen ennå. Men med 3-0-seier med seg fra Bucuresti, har adressa.no tatt seg friheten til å se litt på hva RBK-supporterne kan vente seg, dersom alt går etter planen på Lerkendal torsdag kveld.

Les også

Derfor trenger ikke RBK europaliga for å gå i null

Etter å ha gått gjennom både seedingsregler og potensielle motstandere kommer RBK til å bli fjerdeseedet i et gruppespill, på grunn av svake resultater de siste årene.

Dette betyr tøff motstand, som kan skilles i to kategorier:

Tøff, men «halvkjedelig» motstand for publikum.

Eller tøff, men garantert fulle tribuner på Lerkendal – som gir mynt i kassa.

Slik Adresseavisen har vurdert det, dagen før både endelig seeding er klar og man 100 prosent sikkert vet hvem som spiller i Europaligaen (det gjelder RBK selv også, for all del).

Mulighet til å gjenskape Dortmund-bragden

Dortmund er førsteseedet. Og slår ut Odd. Svært attraktiv motstander. Liverpool blir etter alt å dømme andreseedet. Greit besøk på Lerkendal, det også. Og etter å ha rotet vekk mesterligamuligheten tirsdag kveld, havnet også det franske storlaget Monaco i Europaligaen. Og ser akkurat nå ut til å være på vippen til å bli seedet som nummer tre.

Les mer: Her er Nils Arne Eggens fem største ecup-minner (krever innlogging til AdressaPluss)

På den andre siden kan man forestille seg en gruppe der motstanden gir størst sjanser sportslig. Fra et kruttsterkt toppnivå kan for eksempel et Basel-lag, fra en by med like stor størrelse som Trondheim, med et lag som ser noe svakere ut enn tidligere sesonger med både kvartfinale i Champions League og semifinale i europaligaen. Eller kanskje et kriserammet Marseille, der trener Marcelo Bielsa trakk seg etter en svak serieåpning i Frankrike.

Fra nivå to ligger FC Salzburg, som to år på rad røk ut i Champions League-kvalikk mot Åge Hareides Malmø, eller greske PAOK. Fra det som ligger an til nivå tre, ser Slovan Liberec ut som det svakeste laget, dersom de tar seg videre mot kroatiske Hajduk Split (vant 1-0 i første kamp).

Les også

- Selv om alt er rosenrødt i RBK, er det ikke rosenrødt for meg

Kan møte fjorårsfinalist

Og som et aller siste alternativ: marerittgruppen der man møter hard sportslig utfordring, uten at motstanderen nødvendigvis er så attraktiv.

Fra nivå én er muligheten å møte Dnipro Dnipropetrovsk. Vanskelig å uttale, men fremfor alt vanskelig å møte. For selv om Dnipro mistet stjernen Yeghen Konoplyanka i sommer, har de beholdt de fleste av spillerne som tapte europaligafinalen mot Sevilla i mai. Fra nivå to kan lag som Sporting Braga og Besiktas vente, mens Lokomotiv Moskva skiller seg ut som en uattraktiv god motstand fra det nest laveste nivået.

Ellers kan det bli gjensyn med Markus Henriksen (AZ Alkmaar) og Borek Dockal (Sparta Praha), eller «norske møter» med Henning Bergs Legia og Ronny Deila/Stefan Johansens Celtic.

Les også

Kåre Ingebrigtsen: - Beklager at underholdningen ble så som så

Siste trening unnagjort

Onsdag gjennomførte Bruttern og co siste trening før det smeller på Lerkendal mot Steaua. Senere samme kveld er rumenerne på plass, vel vitende om at de må score tre mål.

Mye tyder imidlertid på at RBK «står av» presset, og kommer seg til sitt første gruppespill siden 2012. Og med seedingen akkurat nå, så kan det bli en meget attraktiv affære. For publikum. Og for kassa-apparatet inne på Brakka.

PS! Gruppespillet trekkes førstkommende fredag klokken 13.00.