Fotball

Vålerengas nye spydspiss senket Haugesund med to mål  på 79 sekunder

Deshorn Brown scoret sine første mål i Vålerenga-drakt.

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): — Han kommer til å ta Tippeligaen med storm, sa Kjetil Rekdal da Vålerenga presenterte Deshorn Brown som sitt nye førstevalg på topp i midten av mars.

Om den profetien slår til er for tidlig å si, men fredag kveld tok han iallfall «Klanen» med storm i løpet av et drøyt minutt.

Først da stadionklokken viste 35.16. Daniel Fredheim Holm fant en feilvendt jamaicaner, som med en noe heldig berøring fikk lurt bort oppasseren sin. Avslutningen fra 15 meter var det ingenting å utsette på. Tåkuddet opp i motsatt hjørne hadde Per Morten Kristiansen ingen sjanse på.

Deshorn Brown scoret to mål på to minutter mot Haugesund. Foto: NTB scanpix

Så 79 sekunder senere.Haugesund rakk bare å ta avspark og gi bort ballen til Fredheim Holm. Han avanserte fremover på banen, og da det så ut til at han hadde gått seg fast i en klynge FKH-forsvarere, brukte han hælen til å spille gjennom Brown som var på løp.

Skuddet fra skrått hold fikk Kristiansen høyrehånden på, men ikke med nok kraft til å nekte ballen å trille sakte og rolig inn ved bortre stolpe.

Brown burde strengt talt trillet ballen inn til lagkamerat Ghayas Zahid, men det er jo vanskelig å klage for mye når ballen ender i nettet.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Fryktelig kjedelig start

Målene fra Brown var særdeles kjærkomne for de som hadde møtt opp på Ullevaal.

Det spørs om det kommer til å bli servert noe kjedeligere tippeligafotball på nasjonalarenaen enn hva de to lagene vartet opp med de første 20 minuttene. Feilpasningene florerte, bevegelse og initiativ var totalt fraværende. Da var det betydelig mer tak i de sure vindkastene som kom sigende fra Nordmarka.

Publikum fikk imidlertid troen på at de kunne få litt ut av kvelden da Fredheim Holms gjennombruddspasning nesten nådde Brown etter 20 minutter.

Ikke lenge etter var det bare en altfor sen takling av Martin Bjørnbak som stoppet en god Vålerenga-kontring. På det påfølgende frisparket fant Christian Grindheim Brown på fem meter, men headingen fra jamaicaneren gikk over mål.

Like etter var Grindheim nok en gang servitør, men avslutningen fra Lindkvist ble godt stoppet av Per Morten Kristiansen.

Så skjedde det lite frem til 35 minutter og 16 sekunder var spilt, men da skjedde det som nevnt mye i løpet av halvannet minutt.

Meget svakt Haugesund

Brown fikk den utakknemlige oppgaven med å erstatte fjorårets suverene toppscorer Vidar Örn Kjartansson.

Da han kom til Vålerenga sa Kjetil Rekdal at de hadde signert en ekstremt hurtig og fysisk sterk spiss som er god på hodet.

Avslutningene måtte imidlertid jobbes med, hadde han vært ferdig utviklet der mente Rekdal at han aldri ville vært aktuell for en klubb i Norge.

Mot Haugesund var avslutningene gode nok. Gjestene på sin side hadde fryktelig lite å by på.

Den første omgangen fra FKH var meget svak, og det var ikke vanskelig å tro at det laget hadde tapt 0-6 for Rosenborg forrige runde.

Store sjanser for gjestene

Den andre omgangen på Ullevaal var heller ikke mye å skryte av.

Hjemmelaget hadde ballen mye, men klarte ikke å skape noen store målsjanser.

Faktisk var det araberne fra Nord-Rogaland som fikk de største mulighetene. Søren Christensen burde fått avslutningen fra 11 meter etter 57 minutter på mål, men skuddet fra dansken gikk utenfor.

11 minutter senere var de hvite og blå frempå igjen. Først ble headingen fra Christian Grytkjær stoppet nesten på streken, før en oppofrende Simon Larsen fikk blokkert skuddet fra Christensen.

Et skår i gleden for hjemmelaget var det at veteran Kjetil Wæhler måtte hinke av banen med skade idet timen var spilt. Dermed kunne 21 år yngre Markus Nakkim (18) entre banen til sin debut på toppnivå.

Mer skjedde egentlig ikke på Ullevaal.

Vålerenga kan konstatere at de har syv poeng etter tre kamper og topper tabellen før resten av runden spilles lørdag og søndag.

Haugesund på sin side står med ett poeng og lite flatterende 1-9 i målforskjell.

 1. Les også

  Sjekk TV 2-ekspertens utrolige VIF-«jinx»

 2. Les også

  Kjetil Wæhler: - Jeg får høre av kona at jeg er syk i hodet

 3. Les også

  De beste - og verste - supportersangene

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Svakt Vålerenga tapte alt på overtid

 2. FOTBALL

  Rekdal om tomålshelten: - Han har mer å gå på

 3. FOTBALL

  Kontroversiell scoring avgjørende da Vålerenga inntok tabelltoppen

 4. FOTBALL

  Vidar rystet Vålerenga, men er ute av cupen

 5. FOTBALL

  Zahid drømmer om å spille for favorittklubben

 6. FOTBALL

  Haugesund ødela 16. mai-festen for Rekdals VIF