- Venter tøff kamp mot AaFK

<p><strong>ÅLESUND:</strong> Lillestrøm topper eliteserietabellen etter fire serierunder. Neste motstander er AaFK kommende mandag. Det blir topp mot bunn.</p>

FotballRoyal LeagueÅråsen Stadion 30.11.06Foto: Kasper WikestadLillestrøm LSK - FC København FCKMagnus Waade Myklebust og Bjørn Helge Riise jubler for 1-0
  • Gunnar Lorgen

— Å møte et bunnlag i poengnød er aldri lett. Dessuten vet vi hvordan det er å tape i Ålesund. Det gjorde vi sist vi var der, i 2005, sier Magnus Myklebust til Sunnmørsposten.

Gurskingen satte inn sitt første seriemål for året og ble kåret til lagets bestemann etter en flott kamp mot Lyn mandagskvelden. Litt av et mål var det også, da Magnus fyrte av på direkten på overlegget fra Pål Strand, og Lyn-keeper Eddie Gustafsson var sjanseløs. - Jo, det var deilig å få en slik fulltreffer som åpning på kontoen, sier Magnus Myklebust.

Også Bjørn Helge Riise var i sitt ess mandag. Og for å gjøre kvelden enda tristere for Henning Berg og Lyn kom den tredje sunnmøringen, Arild Sundgot, inn og scoret Lillestrøms tredje mål da de vant 3-1. ## Mer å gå på

Lillestrøm var regnet som en av gullkandidatene i år, og har innfridd så langt, selv om de leverte en dårlig kamp mot ti Strømsgodset-spillere i den forrige serierunden. Men de er ubeseiret med 3-1-0 og 10 poeng foran møtet med AaFK.

— Kampen i Drammen var dårlig av oss, derfor var det viktig at vi viste oss fra en klart bedre side mot Lyn. Utfordringa blir å holde dette nivået og helst bli bedre i fortsettelsen. Trener Tom Nordlie var fornøyd mandag, men mener at vi stadig har mer å gå på. Det tror vi spillerne også. Vi har ikke levert noe storspill, men topper tabellen, og det lover jo bra, sier Myklebust.

- Er du overrasket over at AaFK har åpnet så pass svakt?

— Nei, jeg tenkte at de ville ligge i nedre del av tabellen. De har vel ikke fått så mange forsterkninger siden i fjor, og det er stor forskjell på de to divisjonene. Så jeg tror nok de vil få slite nedi der. Men vi kommer i alle fall ikke til å ta lett på kampen. Serien så langt har vist at alle kan slå alle, stort sett. Det blir helt sikkert jevnt og spennende i toppen.

Fast siden La Manga

Myklebust har vært fast spissvalg i seriekampene hittil. Det var han ikke forrige sesong, og han vet heller ikke hvor lenge han blir det i år heller. Det er mange som kjemper om plassene på laget.

— Spillere som Essediri og Arild (Sundgot) trives ikke med å være på benken, så du har alltid noen som puster deg i nakken hvis du ikke gjør en skikkelig jobb. Jeg skal prøve å holde konkurrentene unna, og har klart det siden vi var på La Manga. Der fikk jeg sjansen og gjorde det bra, laget også, og siden har jeg fått beholde en av kantplassene i angrep i 4-3-3-formasjonen vår.

Mot Lyn spilte Magnus på høyresida, rett foran Bjørn Helge Riise, og de to sunnmøringene herjet kraftig med Lyn-forsvaret. Nå er Magnus, som fyller22 i juli, blitt for gammel for U21-landslaget, som for øvrig spiller treningskamp mot Tyrkia på hans heimebane Åråsen i kveld.

- Har du tenkt på A-landslagsplass?

— Nei, det får komme som det vil. Det viktige for meg blir å fortsette som nå, så får Åge Hareide finne ut hvem han vil ha med, sier Magnus Myklebust, som står i registeret etter sine mange U21-kamper.

Han har kontrakt med kanarifuglene ut 2009-sesongen. Fetter og manager Jan Åge Fjørtoft har nok planer om å forlenge denne perioden, hvis det ikke dukker opp noe spennende utenlands?

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk