Fotball

Espejord kan få sjansen mot Senja

Runar Espejord (19) er inspirert av fremgangen til Mikael Norø Ingebrigtsen og håper å få sjansen for A-laget onsdag.

Runar Espejord varter opp med en lekker detalj på trening.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Da skal «Gutan» til Islandsbotn og møte FK Senja i 2. runde i cupen.

– Jeg håper å få en mulighet mot Senja. Det hadde vært artig, sier Espejord, som har måttet nøye seg med et lite innhopp mot La Manga Club i oppkjøringen så langt i år.

Men spisstalent har banket inn seks mål på tre TIL 2-kamper i 3.-divisjon og scorer også jevnlig for G19-landslaget.

– Gode prestasjoner over tid kommer alltid til å bli belønnet. Det gjelder Runar, Morten (Moldskred) og hvem som helst. Vi finner plass til de som vi føler er i best «shape» til enhver tid. Jeg synes Runar har tatt tak i en del ting som går på intensiteten i spillet sitt, og det liker jeg å se. Han ser bedre forberedt ut til både trening og kamp, og det gleder oss, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

– Så at han får spille litt mot Senja, det utelukker du ikke?

– Senja, Mjøndalen eller mot Vålerenga – hvem vet? Vi er overhodet ikke engstelig til å bruke noen av dem som er i vår tropp, uavhengig av motstander, svarer Nilsen.

Les også

Tromsøs nye stjerneskudd: -Jeg kunne blitt fisker

Inspirert av Mikael

19-åringen merker også fremgang selv.

– Jeg synes jeg har vært i god form i det siste. Jeg håper bare at Steinar og Bård (Flovik) ser det, og at jeg kanskje får en mulighet. Da skal jeg i så fall prøve å gripe den, sier Espejord.

Han er like gammel som Mikael Norø Ingebrigtsen, som for alvor har slått igjennom for TIL de siste ukene.

– Vi har spilt fotball i lag siden vi var veldig små og er gode venner. Det er klart det er artig å se at han får det til på den måten han gjør. Mikael har vært veldig god, sier Espejord.

I de få kampene Espejord har spilt for TILs A-lag har han ikke helt fått ut det han er god for.

– Det er mange av de tilsvarende målsjansene jeg har fått på A-laget som jeg har scoret på for landslaget og TIL 2, men de er litt høyere nivå, blant annet på keeperne. På landslaget og TIL 2 spiller jeg i 90 minutter, og da får man litt flere muligheter også. Men jeg burde ha scoret mer for A-laget, erkjenner Espejord.

Les også

Bygutten som er gull verdt for TIL

Vurderer situasjonen

Han mener 3.-divisjon ikke er en optimal kamparena for sin egen utvikling.

– Det blir bare å peise på nå, og gjøre sitt aller beste på trening med A-laget og prøve å få til noe her. Hvis det ikke lar seg gjøre, eller går seg til, så bør jeg for min egen del se på andre muligheter, sier Espejord.

Nilsen svarer slik på spørsmål om et utlån kan være aktuelt:

– Hvorfor skal det være det? Se på Mikael. Når du først knekker koden, går det fort. Det kan like godt være at Runar plutselig er i samme posisjon som Mikael. Men det handler om knallhardt arbeid hver eneste dag over ei lang tidslinje, og det har Mikael gjort, sier Nilsen.

Les også

  1. Lekström om kritikken: – De kan skrive hva f ... de vil

  2. Matchvinneren: - Synes synd på Lekström

  3. Se vår vurdering av «Gutan»

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Runar Espejord
  3. Tromsø IL