Fotball

Aarøy er lei benken i Japan

<p>Tor Hogne Aarøy kan være inne i sine siste måneder som proff i Japan. Men 35-åringen er fortsatt sugen på å fortsette karrieren i minst én sesong til.</p>

Tor Hogne Aarøy i Japan
  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth
Hoff

Årets sesong har vært traurig for Japans lengste fotballspiller. Han har vært henvist til benken av JEF Uniteds japanske trener, som prioriterer sine egne landsmenn når han tar ut laget.

– Nå i det siste har jeg faktisk fått en del minutter, det virker som om treneren plutselig har oppdaget at jeg er en god hodespiller. Det tror jeg han har oppdaget nå helt nylig, sier Aarøy syrlig.

Den første sesongen i JEF var svært positiv for spjelkavikeren. Han var fast på laget under den daværende nederlandske treneren, og gjorde sine saker godt. Men så ble treneren sparket, og hans japanske etterfølger har slett ikke hatt sansen for Aarøys ekstreme kvaliteter i lufta.

Vet lite

– Jeg aner egentlig ikke hva som skjer nå. Kontrakten min går ut ved årsskiftet, og klubbledelsen har ikke gitt noen signaler om at de ønsker å gi meg ny kontrakt. Samtidig vet jeg at flere andre japanske klubber er interessert, uten at jeg har fått en konkret forespørsel i det hele tatt.

– Vurderer du å legge opp?

– Nei. Jeg kan ikke avslutte karrieren etter en slik sesong, der jeg har slitt benken hele tida. Jeg har vært skadefri siden tidlig i vår, og føler meg egentlig i kjempeslag. Men får ikke anledning til å vise det på banen, noe som er veldig frustrerende. Jeg skal spille minst én sesong til, og om det blir i Japan eller i Norge får tiden vise.

Svak sesong

JEF United er på 6. plass i J-League 2, altså på nivå 2 i Japan. Det er svært skuffende for en av de virkelig store klubbene i japansk fotball.

– Blir det ikke opprykk så ryker den japanske treneren, det er helt klart. Det er kun to serierunder igjen, og vi har fire poeng fram til direkte opprykk. Vi havner trolig i play-off om én ledig plass i J-League 1, forteller Aarøy.

– Kan du tenke deg comeback i AaFK?

– Hva skal jeg si? Jeg holder alle muligheter åpne, men jeg vet jo ikke om AaFK vil ha meg. Så langt har jeg ikke snakket med klubben om slike ting, derfor er det best å ikke si noe som helst foreløpig.

Det som synes klart er at familien Aarøy kommer til å flytte tilbake til Ålesund når utenlandsoppholdet er over. Eldstedatteren Pil begynte i 1. klasse på Åse skole i høst, og storkoste seg der. Nå er hun tilbake i Japan, men skolepulten i klassen sin i hjembyen vil hun tilbake til.

«Tja» fra AaFK

AaFK-direktør Henrik Hoff ønsker ikke å si noe spesielt om Tor Hogne Aarøy kan være aktuell for klubben med tanke på neste sesong.

– Vi har jo hørt snakk om at han kanskje kommer hjem snart, men om han kan være aktuell hos oss vil jeg ikke si noe om.

– Fordi?

– Fordi vi ikke har diskutert dette seriøst innad i klubben. Jeg må forholde meg til et klart definert styrevedtak på hvilke spillertyper vi er ute etter, og der passer ikke Tor Hogne inn. Men jeg vil ikke her og nå slå bastant fast at han ikke kan bli AaFK-spiller igjen. Men dette er også et økonomisk spørsmål, fastslår Hoff.

Enten eller

Han sier kategorisk at dersom Sander Post blir i klubben, er det ikke rom for Aarøy.

– To så like spillere kan vi ikke ha samtidig i stallen, det har vi ikke råd til eller bruk for, fastslår Hoff.

Og Post har fortsatt ett år igjen av kontrakten sin. Men i år har han fått minimalt med spilletid, noe som kanskje kan føre til at estlenderen ønsker seg til nye beitemarker?

– Det jeg kan si er at vi har savnet en ledertype som Tor Hogne i garderoben vår i år, sier Hoff.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien