Fotball

Vikings tidligere Sandnes Ulf-spillere: – Vi har alt å tape

I 2012 jublet Fredrik Torsteinbø for scoring mot Viking. Nå har han byttet ut lyseblått med mørkeblått, i likhet med tre andre lagkamerater.

Fredrik Torsteinbø hadde flere gode stunder i Sandnes Ulf. Nå mener han at han er på rett side i oppgjøret.
  • Tore Kommedal Asheim

– Jeg er Viking-gutt, og har alltid hatt lyst til å spille på rett side i dette oppgjøret. Det gjør jeg heldigvis nå. Ulf var et steg på veien oppover, sier Fredrik Torsteinbø til Aftenbladet.

Torsteinbø er en av fire spillere på Viking som har fortid i Sandnes Ulf. De tre andre er Viljar Vevatne, Tommy Høiland og Zymer Bytyqi.

Les også

  1. Derfor vinner Viking: «Ligaens største artist er skapt for denne scenen»

  2. Derfor vinner Sandnes Ulf: «Rutine og spiss i scoringsform avgjør»

I kveld er de i mørkeblått når Sandnes Ulf kommer til Jåttåvågen til 16. mai-kamp og folkefest.

Av de fire med en fortid i Sandnes, er det kun Torsteinbø som har nettet mot sin nåværende arbeidsgiver som Ulf-spiller. På Sandnes stadion tilbake i 2012 scoret han ett av målene i 2–2 kampen.

– Det er først de siste årene det er blitt en skikkelig rivalisering. Før var det Viking-Bryne. Dette er årets kamp for Sandnes Ulf. De er i utgangspunktet en «underdog». De har alt å tjene på dette, vi har alt å tape. Vi skal vinne, fortsetter Torsteinbø.

Fredrik Torsteinbø finsikter skuddfoten før lokalderbyet mot Sandnes Ulf.

Omfavner favorittstempelet

Torsteinbø spilte sammen med Zymer Bytyqi i Sandnes Ulf i 2012. Bytyqi var ikke med på oppgjøret mot Viking på Sandnes stadion. Han kom derimot inn i bortekampen på daværende Viking stadion. 5–0-tapet har satt sine spor.

– Da jeg var i Ulf var vi ikke favoritter. Den største kampen var mot Viking. Vi ville utpå og vise at vi kunne slå storebror. Nå skal vi slå Ulf på samme måte som Viking slo oss da jeg var der. Ved å vise at vi er storebror, sier Bytyqi.

Les også

Sandnes-patriotene lider ennå etter denne straffemissen

Zymer Bytyqi hadde flere nedturer mot Viking i Ulf-trøye. Nå vil han ha oppturen i Viking-trøye.

Viljar Vevatne er opprinnelig Viking-gutt, men hadde to sesonger i Sandnes Ulf. Han har mange gode venner i klubben. Det gir en ekstra motivasjon.

– Jeg vil sette dem på plass. Det er viktig å vise gamle lagkamerater hvor skapet skal stå, sier Vevatne.

«Det e bare Sandnes» kommer det fra keeper Iven Austbø, som åpenbart mener kampen mot de lyseblå ikke er noe å ta på vei for.

Les også

Ingve Bøe før lokaloppgjøret: «Jeg kjenner at det kribler litt i en småsliten taklingsfot»

Viljar Vevatne spilte to sesonger i Sandnes Ulf, og signerte for Viking før sesongen.
Bjarne Berntsen (t.v.) med Stian Michaelsen.

Viktig med eget spill

Samtidig som de tidligere Ulf-spillerne er klare for å vise hvem som er best i regionen, er trener Bjarne Berntsen litt mer forsiktig i uttalelsene.

– Det er ett poeng i forskjell mellom oss. Ingen er favoritt. Vi har to lag som vil være med i opprykkskampen. Lokaloppgjør lever sitt eget liv. Noe vi smertelig fikk erfare på Bryne, sier treneren, som sikter til cuptapet i 2. runde.

Les også

Utlendingsmyndighetene snur, Udo får bli i Norge: – Jeg er veldig glad

Viking har flere ganger invitert til fest i Jåttåvågen de siste årene. Like ofte har hjemmesupporterne blitt skuffet over det de har fått se.

Markedssjef Kjartan Salvesen lover sambafotball. Drøye 15.000 billetter er solgt. Berntsen ønsker også inderlig å gi hjemmesupporterne noe positivt å gå hjem med.

– Vi må sørge for at vi snur trenden. Jeg synes vi har snudd mange trender allerede i år. Vi skal spille vårt eget spill, sier treneren.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Sandnes
  3. Iven Austbø
  4. Zymer Bytyqi
  5. Viljar Vevatne
  6. Viking FK
  7. Tommy Høiland