Fotball

Slik skal Viking vinne uavgjortkampene

1-1 mot FKH var Vikings tiende uavgjort på 19 kamper denne sesongen. Kaptein Indridi Sigurdsson mener tiden er inne for å satse mer offensivt – og har planen for hvordan det kan gjøres.

 • Stig Nilssen
svp://33360?view=bt

Haugesund (aftenbladet): -Jeg tror den tryggheten vi har defensivt går på bekostning av hvor mye vi våger framover i banen. Vi skal ikke angripe hodeløst, men vi bør satse mer offensivt i jakten på tre poeng i stedet for ett, sier Indridi Sigurdsson, og legger til at han tror det skjedde noe med spillerne da de ledet to ganger hjemme mot Bodø/Glimt, men til slutt tapte 2-3 den 25. mai.

— Jeg er enig i Sigurdssons vurdering, vi våger for lite og er for safe i det vi foretar oss. Vi slår ballen for mye til en spiller, så videre til neste og neste. Samtidig skal ikke den defensive tryggheten trenge å gå på bekostning av det offensive, supplerer trener Kjell Jonevret overfor Aftenbladet.

SCORET: Osita Chikere steg til værs og nikket inn utlikningen et kvarter før slutt mot Haugesund. Det var sjette gang denne sesongen Viking reddet uavgjort etter å ha ligget under. Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Nå skal Viking være veldig fornøyde med at de i det hele tatt fikk med seg poeng fra oppgjøret mot FKH. Selv om Viking tok kommandoen fra start i en ny 4-4-2-formasjon, med Osita Chikere og Jon Dadi Bödvarsson på topp, klarte de ikke å produsere noe farlig.

Gytkjær-show

Hjemmelaget, som har vist fin formstigning den siste tiden, tok etter hvert over det meste. Bevegelsene var helhjertede, mange og samtidige. Det gjorde at FKH som regel hadde flere alternativer i hvert angrep.

Etter 19 minutter sprakk det i Vikings forsvar. Trond Erik Bertelsen ble parkert av høyreback Kristoffer Haraldseid. Innlegget plasserte Christian Gytkjær iskaldt til høyre for keeper Arild Østbø.

Les også

Grindhaug: - Endelig er Gytkjær i form

Haraldseid og Gytkjær var toneangivende i det meste FKH foretok seg. Backen med evnen til å fyke opp langs kanten og slå innlegg, dansken med evnen til å komme det lille nødvendige foran Vikings midtstoppere og avslutte.

Selv om Viking var noe bedre med etter pause, var det de to nevnte FKH-spillerne som fortsatte kjøret mot Vikings forsvar. Gytkjær hadde alene fem store muligheter til å øke ledelsen.

— Jeg skulle punktert denne kampen. Noen av sjansene scorer jeg på 10 av 10 ganger, sier Gytkjær.

- Ikke underprestert

20 minutter før slutt satte Kjell Jonevret inn Joackim Jørgensen og Steinthor Thorsteinsson. Like etter fikk Viking corner. André Danielsen slo inn – Osita Chikere steg til værs og nikket inn 1-1.

Les også

Tometersmannen scoret for Viking

— Med bare tre tap på 19 kamper er vi i alle fall vanskelige å slå, påpeker Kjell Jonevret.

- Hva savner du for at Viking skal klatre opp blant de tre-fire øverste lagene på tabellen?

— En matchvinner og litt mer kvikkbeinte spillere, svarer Jonevret.

- Med 7. plass på tabellen og 10 uavgjorte kamper, synes du troppen din har underprestert så langt?

— Nei, det synes jeg ikke. Jeg hadde håpet at noen av de nye skulle slått til litt mer, men vi henger fortsatt med i cupen. Dessuten deles det ikke ut medaljer i august, understreker svensken.

Berisha bort?

Selv om Viking la om til en 4-4-2-formasjon mot FKH, fant ikke Kjell Jonevret plass til Veton Berisha blant de to spissene i startoppstillingen. Mandag kan også Berisha forsvinne fra Viking.

Les også

Jonevret: - Medalje tenker jeg ikke på

Angriperen har sagt nei til Brann, Aalesund, Start og Odd, men det skal fortsatt være minst én annen norsk klubb på banen. Fristen for utlån innenlands er midnatt mandag.

— Vi slipper ham ikke til hvilken som helst klubb. Han må få spilletid i et system som passer samtidig som ny klubb må overta betingelsene. Jeg tror ikke det skjer noe nå, sier klubbdirektør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Dersom det ikke blir utlån her til lands, vil det jobbes for å finne en utenlandsk klubb til Berisha. Den fristen går ut 31. august.

Onsdag spiller Viking bortekamp mot Molde i cupens kvartfinale.

svp://33360?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hvem skal Jonevret velge?

 2. FOTBALL

  Vil gjenskape storkampen mot FKH

 3. FOTBALL

  Skogseid får tillit fra start

 4. FOTBALL

  Ingen De Lanlay mot Rosenborg

 5. FOTBALL

  Thioune og Bödvarsson vrakes

 6. FOTBALL

  - Jeg tror spillerne fikk seg en liten a ha-opplevelse