Fotball

Nå skal Eikrem & co. snu negativiteten

Magnus Wolff Eikrem er klar over at mange har et negativt inntrykk av landslaget. Han håper tirsdagens kamp mot Island kan være starten på en snuoperasjon.

POSITIV: Magnus Wolff Eikrem.
  • Eirik Nesset Hjelvik

— Vi vet at det har vært en del negativitet rundt landslaget i det siste. Det eneste som hjelper er gode resultater. Vi må slå tilbake mot Island tirsdag, mener Herenveen-proffen.

I så fall er håpet at Norge kan gå inn i en ny EM-kvalifisering med optimisme og støtte fra det norske folk.

For selv om det for utenforstående er liten tvil om at betydningen av tirsdagens kamp på Ullevaal er svært liten, ser Wolff Eikrem - som han kanskje må - annerledes på det.

- Det stikker alltid hardt når du taper fotballkamper. Spesielt når du ser de andre resultatene som gikk vår vei. Men det gir stor revansjlyst. Vi har lyst til å gi Per-Mathias hans første seier og være med på å minske VM-sjansene til Island. Jeg har ikke lyst til å tape to ganger mot Island, sier 23-åringen.

Må vise seg fram

Siden Per-Mathias Høgmo allerede har varslet tre-fire endringer til Island-kampen, sier det seg selv at flere får muligheten til å vise at de fortjener sjansen på landslaget i tiden framover.

— Ja, med ny trener må man ta vare på sjansene sine og bevise at man ønsker å være med videre. Sånn sett blir Island-kampen viktig, sier Eikrem.

Selv om Norge tapte hele 0-3 mot Slovenia, virker det å være god stemning i landslagstroppen. Det synes ikke Eikrem er merkelig.

— Det er aldri artig å tape kamper, men vi er mange unge spillere og under en ny trener kommer det til å ta litt tid. På sikt er jeg hundre prosent sikker på at vi kommer til å få resultater, sier Eikrem.

Les også

  1. - Jeg vil være nådeløs

  2. Vår nye sjef har allerede mistet sin troverdighet

  3. Derfor tror spillerne på EM-sluttspill i 2016

  4. Hangeland: - Ikke vits å strø salt i et sår

  5. Hangeland: - Han kan bygge sitt lag fra grunn av

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Islands herrelandslag fotball
  3. Slovenia