Fotball

Wenger sa «forsvarsspill er lett». Da kunne ikke Mourinho dy seg.

Chelsea-trener minnet om fiaskokamp i Champions League.

José Mourinho gliser bredt under en pressekonferanse tidligere denne måneden. Portugiseren erter Arsenal før søndagens kamp.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

FØLG DIREKTE SØNDAG FRA 17.00: Arsenal-Chelsea

Når Arsenal tar i mot Chelsea på Emirates Stadium søndag ettermiddag, handler det ikke bare om et toppoppgjør eller et byderby.

Dette er også en kamp mellom to lag med vidt forskjellige fotballfilosofier.

Arsène Wenger dyttet til José Mourinho da lagene møttes på Stamford Bridge i oktober.

Arsenal-manager Arsène Wenger og Chelsea-manager José Mourinho har vært i tottene på hverandre flere ganger, sist da de nærmest barket sammen ved sidelinjen under et ligaoppgjør på Stamford Bridge i oktober.Også før søndagens kamp har ordkrigen herjet mellom de to meritterte managerne.

Wenger unngikk å gå i direkte kritikk av Mourinho på sin pressekonferanse, men bydde likevel opp til dans med å komme med det engelske medier tolket som en kritikk av Chelseas til tider defensive inngang til kamper.

— Der som er viktig for meg er å gjøre det som kreves for å vinne på søndag. Det er lett å forsvare seg. Hvis vi må forsvare oss, vil vi forsvare oss, sa Wenger.

- Da ville ikke Arsenal sluppet inn tre

Da Mourinho senere ble bedt om å kommentere franskmannens uttalelse, kunne han ikke dy seg.

— Det er ikke lett å forsvare seg. Hvis det hadde vært lett, ville ikke Arsenal ha tapt 1-3 hjemme mot Monaco, sa Mourinho, med henvisningen til kampen som ble avgjørende for at Arsenal røk ut av Champions League i åttedelsfinalen.

Arsène Wenger er kjent for til tider svært oppgitt kroppsspråk ved sidelinjen. Her fortviler han under hjemmekampen mot Monaco, som Arsenal tapte 1-3, noe José Mourinho husker veldig godt.

Arsène Wengers mannskap fikk massiv kritikk for forsvarsspillet i kampen. Monaco var langt fra favoritter på forhånd, men scoret altså hele tre mål i England.Ser man på innslupne mål et begge lagene blant de fire beste i Premier League. Southampton har sluppet inn aller flest med sine 24, så følger Chelsea med 26, så Manchester United med 31, før Arsenal følger med 32.

Les også

Mourinho tar et oppgjør med griske fotballspillere

— Wenger er ingen rival

Før søndagens kamp har engelske medier vært opptatt av forholdet mellom Mourinho og Wenger. Portugiseren avviste imidlertid at Arsenal-manageren er en rival.

— For meg er han ingen rival. Han er manager for en stor klubb i samme by som jeg jobber. Det er en klubb med de samme målene som vi har, sier Mourinho til BBC.

— Forholdet er ikke annerledes fra forholdet med Milan-treneren da jeg trente Inter, Atlético-treneren da jeg trente Real Madrid eller Benfica-treneren da jeg trente Porto. Det var det samme.

Les også

 1. Kjempetabbe ga Arsenal finaleplass

 2. Arsène Wenger har overlevd 156 managerbytter i Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC