Fotball

- Det føles som vi ikke har prioritert cupen de siste årene

Hans Norbye er den eneste i dagens TIL-stall som startet det bitre og uforglemmelige cupfinaletapet mot Hødd i 2012.

Hans Norbye kunne juble for seier mot Stabæk.
  • Bernhard Veland

ALFHEIM (iTromsø): Norbye spilte hele oppgjøret, ekstraomganger inkludert, da Gutan tapte mot Hødd på Ullevaal i november for snaue fire år siden. Bare Magnus Andersen (som kom inn som innbytter i cupfinalen) er i tillegg til Norbye med i dagens stall.

Siden da har TIL ikke vært i nærheten av å komme langt i cupen. 4. runde i 2013 (1-2-tap mot RBK), 3. runde i 2014 (1-2-tap mot Glimt) og 2. runde i 2015 (1-2-tap mot Senja) forteller om en heller dyster cuphistorikk som bakteppe mot onsdagens fjerderundekamp mot Odd på Alfheim.

– Det har nesten føltes som om vi ikke har prioritert cupen de siste årene, men i år har vi blitt enige om at vi skal i hvert fall prøve. Selv om det ikke blir lett er dette vår beste sjanse til å gå langt i cupen på flere år siden vi har røket ut så tidlig, sier Hans Norbye til iTromsø.

Ny rolle

Han erkjenner at han i lang tid var bitter og forbannet over å tenke på cupfinalen, men at han nå ikke tenker så mye over tapet.

– Det tok noen år, men nå er det historie. Cupfinalen føles nesten som en annen tidsepoke fordi da var jeg selv en av de yngste spillerne på laget. Nå er jeg, sammen med Magnus Andersen og Jonas Johansen, blant de eldste. Å ha den rollen er noe helt annet, sier Norbye til iTromsø.

Sjansebonanza?

– Vi i garderoben har troa på å gjøre en god kamp, og vinne. Vi ser det samme som Odd, at dersom man går videre nå blir det fort hjemmekamp i kvartfinalen, sier hovedtrener Bård Flovik.

De svake prestasjonene i cupen de siste to årene har satt spor hos TIL-treneren.

– Å ryke ut i fjor var ikke gøy. Nå er vi i fjerde runde, og da er det muligheter. Jeg oppfatter at på hjemmebane kan vi slå alle, og at mot Odd kan det bli en jevn og artig kamp. Jeg vet at det fort blir en åpen kamp. Odd skaper sjanser, og vi kommer til å skape sjanser, sier Flovik.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Odds BK
  3. Tromsø IL