Fotball

Arsenal viste hvorfor de er serieledere

Vant overbevisende mot Liverpool.

AVGJORDE: Aaron Ramsey satte inn 2-0 på vakreste vis.
 • Jakob Priésner

ARSENAL — LIVERPOOL 2-0

Liverpool hadde sjansen til å klatre opp til topps av Premier League-tabellen, men da måtte de først slå serieleder Arsenal med mer enn ett mål. Det skulle vise seg å være en oppgave de ikke skulle finne ut av.

Arsenal rundspilte ikke Liverpool på noen måte, men de viste gang på gang at de hadde mer å by på offensivt. Samtidig klarte de å holde nullen for tredje gang denne sesongen.

– En overbevisende seier mot et godt lag, akkurat slik vi håpet på. Det første målet ble viktig. Etter det følte jeg at vi hadde muligheten til å utgjøre en forskjell, sa Arsenal-manager Arsène Wenger ifølge NTB.

Ramsey avgjorde

Aaron Ramsey var mannen som satte inn nådestøtet for Liverpool da han satte inn 2-0 på vakkert vis etter en snau times spill.

– Ramsey scoret et utrolig mål. Vi hadde bare toppspillere utpå der i dag. Aaron er en ung spiller og kan fortsatt bli bedre, men han får stadig mer selvtillit foran mål. Fem poengs ledelse er fint, men det er tidlig i sesongen, sa Wenger.

– Jeg så at Kolo Touré hang litt etter. Da tenkte jeg «hvorfor ikke prøve fra distanse». Det ble et flott øyeblikk for meg. Jeg bare ventet slik at jeg fikk et rent treff, sa Ramsey,sa waliseren i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

Med fem poengs forsprang ned til Chelsea og Liverpool tror Ramsey at Arsenal nå kan kjempe om gullet i årets Premier League.

– Jeg føler at jeg får stadig mer selvtillit foran mål. Målet er helt der oppe med de beste jeg har scoret. De siste årene har vi havnet på etterskudd. Dersom vi klarer å være i en god posisjon i januar, kan det bli en suksessfull sesong, fortsatte 2-0-scoreren.

Dominerte før pause

Liverpools Jordan Henderson hadde en fin mulighet til å gi bortelaget ledelsen tidlig i første omgang. Han vant ballen selv på midten av banen og satte fart mot mål. Ingen forsvarere kom opp i spilleren og fra seksten meter prøvde han å skyte. Da var han imidlertid litt ustø og avslutningen var enkel å stoppe for Arsenals keeper Wojciech Szczesny.

Etter det bølget spillet frem og tilbake i noen minutter, men i det 18. minutt eksploderte det på tribunene da Arsenals Santi Cazorla skjøt inn 1-0-målet. Bacary Sagna kontret oppover hjemmelagets høyreside. Han slo ballen inn og der dukket spanjolen opp. Først headet han ballen i stanga, men returen satte han hardt i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Rett etterpå satte Henderson ballen i nettmaskene. Luis Suárez ble felt av Sagna, men han satte ballen raskt i gang og sendte ballen til Daniel Sturridge som sendte ballen inn til Henderson som enkelt plasserte ballen i mål. Målet ble likevel annullert da han mente at han skulle gi gult kort til Sagna først. Det påfølgende frisparket ble det ingenting av.

Etter halvtimen var det Arsenals Aaron Ramsey sin tur til å vise seg frem. Han spilte vegg med Tomas Rosicky og var plutselig fri i Liverpools 16-meter. Skuddet ble imidlertid flott reddet av Mignolet.

I siste minuttet av omgangen fikk målscorer Cazorla ny mulighet da han fikk ballen på ca 20 meter. Han la ballen til rette, men skuddet gikk på utsiden av nærmeste stolpe. Dermed gikk lagene til pause med 1-0-ledelse til hjemmelaget. Det var også fortjent da de hele tiden virket litt mer giftige enn Liverpool.

Liverpool presset

I begynnelsen av andre omgang kom imidlertid Liverpool bedre med i kampen. Suarez driblet seg inn farlig posisjon tidlig i omgangen, men mislyktes i avslutningen. Noen minutter senere slo uruguayaneren en chip inne i feltet til Henderson som skjøt over mål.

Det skulle imidlertid ikke vare. Snart skulle hjemmelaget lage enda større sjanser. Først fikk de hjelp av Kolo Touré. Han hadde kontroll som bakerste mann i Liverpool-forsvaret, men han traff Olivier Giroud som kunne sette fart mot mål. Giroud prøvde å lobbe ballen over Mignolet, men traff nettveggen. Rett etterpå fikk franskmannen ballen inne i feltet igjen, men Liverpool-forsvarerne klarte å presse ham såpass mye at avslutningen ble lett å ta for Liverpool-keeperen.

I det 58. minutt fikk Ramsey ballen fra Mesut Özil. Han fikk tilstrekkelig med tid til å la ballen sprette to ganger og skyte ballen knallhardt i mål fra omtrent 20 meter. Skuddet var ikke særlig velplassert, men akkurat høyt nok til å gå over Mignolets keeperhansker og lavt nok til å smyge seg under tverrliggeren.

Liverpool klarte å spille seg til noen småsjanser etter dette. Blant annet i det 74. minutt da de beit seg fast etter en corner. Coutinho, som kom inn etter pausen, fikk ballen sendte inn et innlegg til Sturridge som fikk en litt dårlig berøring. Akkurat det brydde ikke Suárez seg om da han skjøt med utsiden av foten rett utenfor lengste stolpe.

Rodgers har troen

Siste sjanse for gjestene til å komme seg inn i kampen igjen kom tre minutter før slutt da Suárez ble spilt gjennom. Fra skrått hold prøvde han å plassere ballen nede ved lengste stolpe, men ballen trillet utenfor. Rett ved siden av stod Sturridge og ristet på hodet. Det hadde nok vært et bedre alternativ å sentre ballen ved den anledningen.

– Det beste laget vant, medga Liverpools manager Brendan Rodgers.

– Etter ti kamper kan du begynne å analysere ligaen. Mine spillere har vært strålende, og vi henger med. Vi har vist nok til at vi kan kjempe om en plass blant de fire beste lagene, sa Rodgers.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 10. runde:

**Arsenal – Liverpool 2-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Santi Cazorla (19), 2-0 Aaron Ramsey (59).

60.042 tilskuere.

**Fulham – Manchester United 1-3 (0-3)

Mål:** 0-1 Antonio Valencia (9), 0-2 Robin van Persie (20), 0-3 Wayne Rooney (22), 1-3 Alex Kacaniklic (65).

25.700 tilskuere.

**Hull – Sunderland 1-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Carlos Cuellar (selvmål 25).

24.677 tilskuere.

Rødt kort: Lee Cattermole (45), Andrea Dossena (45), Sunderland.

**Manchester City – Norwich 7-0 (4-0)

Mål:** 1-0 Bradley Johnson (selvmål 16), 2-0 David Silva (20), 3-0 Matija Nastasic (25), 4-0 Alvaro Negredo (36), 5-0 Yaya Toure (60), 6-0 Sergio Agüero (71), 7-0 Edin Dzeko (86).

47.066 tilskuere.

**Newcastle – Chelsea 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Yoan Gouffran (68), 2-0 Loic Remy (89).

51.674 tilskuere.

**Stoke – Southampton 1-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Asmir Begovic (1), 1-1 Jay Rodriguez (42).

26.053 tilskuere.

**West Bromwich – Crystal Palace 2-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Saido Berahino (44), 2-0 Gareth McAuley (83).

26.397 tilskuere.

West Ham – Aston Villa 0-0 34. 977 tilskuere.

 1. Les også

  Målshow i Manchester

 2. Les også

  Stoke-keeperen scoret etter 13 sekunder

 3. Les også

  United gjorde kort prosess med Fulham

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Liverpool FC