LSK-anken avvist: Lehne Olsen mister Start-kampen

Går glipp av viktig oppgjør i kampen mot nedrykk.

Fortvilte: Thomas Lehne Olsen fortvilte etter tapet for Vålerenga i begynnelsen av september. Nå går han glipp av helgens kamp mot Start grunnet uttalelsene han kom med mot dommerteamet i forbindelse med lokalderbyet.

Lillestrøm-spiller Thomas Lehne Olsens karantene på én kamp blir opprettholdt. Det melder Norges Fotballforbund (NFF) på sine nettsider fredag ettermiddag.

Dermed mister Lehne Olsen helgens viktige kamp mot Start. Det skjer etter at Lillestrøm anket den opprinnelige dommen.

Kun to poeng skiller på nedrykksplass og Lillestrøm på den sikre 13.-plassen.

Bakgrunnen for karantenen er at Lehne Olsen rettet kraftig kritikk mot dommerteamet etter å ha fått en scoring annullert i kampen mot Vålerenga 2. september.

– Jeg er drittlei. Nå må han begynne å følge med. Jævla dommerfaen, sa spissen til Eurosport da.

Les også

Stig-André Berge avslører familiens dystre hemmelighet: Faren drepte sin nye kone

Sammenlignet med Bamba-saken

I den avviste anken mente Lillestrøm at Lehne Olsen var offer for forskjellsbehandling, og trakk frem en disiplinærsak som omhandlet daværende Kristiansund-spiller Daouda Bamba fra tidligere denne sesongen.

– Ja, men hver faens gang vi skal ha straffe, får vi det ikke. Mot Sandefjord skulle vi hatt straffe, men fikk det ikke. Og denne gangen også, før jeg traff ballen, tok han foten min. Og dommerne har ikke øyne. Hva faen? Det er for jævlig, sa Bamba til Eurosport – og ble belønnet med en irettesettelse av disiplinærkomiteen.

Les også

Fotballforbundet tar grep etter tomme tribuner og kraftig kritikk

«Usaklig forskjellsbehandling»

LSK kaller sakene så identiske klubbene at den «har vanskelig for å se at det kan gå en grense mellom de to sakene». Åråsen-klubben mener derfor disiplinærutvalget har gjort seg skyldig i «usaklig forskjellsbehandling».

«I den grad det overhodet kan hevdes å være relevante innholdsmessige forskjeller, mener vi at Bambas uttalelser er mer belastende for dommeren enn Lehne Olsens», het det i anken.

– Vi ønsker ikke å høre slike uttalelser fra våre spillere, men vi synes det er vanskelig å akseptere at de skal få vesentlig større konsekvenser for våre spillere enn for spillere fra andre klubber, sa styreleder Morten Kokkim da den opprinnelige dommen var felt.

I anken mente LSK også at NFF burde vente til årets sesong var ferdig, dersom det var behov for å endre praksisen på området.

«Dersom det er slik at forbundets disiplinærorganer mener at det bør reageres strengere i slike saker som denne og Bamba-saken, bør de vente til neste sesong med å skjerpe praksis. Det har alltid vært bred enighet i fotballen om at det er viktig at praksis er ensartet i en og samme sesong, og at endringer i praksis bør skje mellom sesonger», skriver klubben.
NB: Begrunnelsen for at anken ble avvist er enda ikke offentliggjort, men NFF opplyser at det vil skje snart.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk