Fotball

Har skrevet under ny RBK-kontrakt

Matthías Vilhjálmsson forlenger avtalen.

Matthias Vilhjalmsson har forlenget med Rosenborg.
  • Christian Skare Stendal

Islendingens nye avtale gjør at han binder seg til Rosenborg for ytterligere to år, noe som gjør at han har kontrakt ut 2019-sesongen.

– Det var et enkelt valg. Jeg trives veldig godt i Trondheim, og synes rett og slett at Rosenborg er en enestående klubb. Jeg gleder meg til hver eneste trening, og har ikke opplevd et slikt samhold i en spillergruppe tidligere, sier Vilhjalmsson selv til rbk.no, og legger til at familien stortrives i Trondheim.

– Det er egentlig enda viktigere enn at jeg gjør det, sier han.

Dermed ble det slik Vilhjalmsson selv spådde overfor adressa.no i slutten av november.

– Min agent forhandler med klubben, og vi håper på en snarlig avklaring. Jeg har lyst til å bli fordi jeg elsker RBK, og fordi familien trives veldig godt i Trondheim, sa han.

Les også

Forhandler om ny kontrakt med RBK-islendingen

Angrepsspilleren er den som er benyttet oftest av RBK-trener Kåre Ingebrigtsen denne sesongen, selv om han ikke er det som kan kalles en fast brikke.

Vilhjalmsson starter forholdsvis ofte, men i hvilken posisjon varierer.

– Vi skal være utrolig glade for å ha en fyr som ham. Jeg tror ikke vi kan hente bedre spillere nn Matti som tåler å sitte på benken, sa kaptein Mike Jensen til Adresseavisen tidligere i høst.

Les også

Han har spilt flest RBK-kamper av alle

Trener Kåre Ingebrigtsen er også full av lovord om poteten sin, selv om det i utgangspunktet ikke helt var planen at han skulle flyttes rundt på hele banen.

– Men det er blitt sånn. Matthias er en mann som kan starte, han kan komme inn og snu et kampbilde, eller han kan bidra til å sikre et kampbilde. I mange faser av kampen er han en veldig ålreit fyr å ta inn, har Ingebrigtsen sagt.

Les mer om

  1. Matthias Vilhjalmsson
  2. Kåre Ingebrigtsen