Mourinho blir ny Tottenham-manager

Tottenham bekrefter ansettelsen.

Tidligere Manchetser United-manager Jose Mourinho er mannen Tottenham har tro på.

Jose Mourinho er enig om å overta manageransvaret i Tottenham, etter at Mauricio Pochettino fikk sparken tirsdag.

– I José har vi en av de mest suksessrike lederne innen fotball. Han har et vell av erfaring, kan inspirere lag og er en god taktiker. Han har vunnet utmerkelser i hver klubb han har trent. Vi tror han vil bringe energi og tro til garderoben, sier Tottenhams styreleder Daniel Levy i en pressemelding.

Mourinho har undertegnet en avtale ut 2022/23-sesongen. Han har vunnet Premier League tre ganger tidligere, som manager for Chelsea.

José Mourinho vant Europaligaen med Manchester United i 2017.

– Jeg er begeistret for å ha tatt over en klubb med så bra historie og lidenskapelige fans, uttalte Mourinho.

Portugiseren har stått uten jobb siden han fikk sparken som trener i Manchester United i desember i fjor. Han returnerer til Old Trafford allerede om to uker, når Spurs møter Ole Gunnars Solskjær lag 4. desember.

Mourinho kommer til Nord-London med en lang og imponerende CV som sjef i FC Porto, Inter Milan, Chelsea, Real Madrid og Manchester United. 56-åringen er ligamester i fire forskjellige land, og har vunnet Champions League med FC Porto i 2004 og Inter Milan i 2010.

I 2015 sikret Mourinho sitt hittil siste ligamesterskap da han ledet Chelsea til seriegull.

Sportslig kollaps

Etter flere gode sesonger under Mauricio Pochettino måtte argentineren ta konsekvensen av en fryktelig ligastart og pakke sammen sakene sine tirsdag. Klubben som så sent som i juni tapte Champions League-finalen, er kun nummer 14 i Premier League.

Det er langt unna ambisjonene til direktør Daniel Levy og eier Joe Lewis. Med tittelgrossist Mourinho i klubben drømmer duoen om at Tottenham skal løfte sitt første seriemesterskap siden 1961.