Fotball

Mourinho blir ny Tottenham-manager

Tottenham bekrefter ansettelsen.

Tidligere Manchetser United-manager Jose Mourinho er mannen Tottenham har tro på. Foto: CARL RECINE / X03807

Jose Mourinho er enig om å overta manageransvaret i Tottenham, etter at Mauricio Pochettino fikk sparken tirsdag.

– I José har vi en av de mest suksessrike lederne innen fotball. Han har et vell av erfaring, kan inspirere lag og er en god taktiker. Han har vunnet utmerkelser i hver klubb han har trent. Vi tror han vil bringe energi og tro til garderoben, sier Tottenhams styreleder Daniel Levy i en pressemelding.

Mourinho har undertegnet en avtale ut 2022/23-sesongen. Han har vunnet Premier League tre ganger tidligere, som manager for Chelsea.

José Mourinho vant Europaligaen med Manchester United i 2017. Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

– Jeg er begeistret for å ha tatt over en klubb med så bra historie og lidenskapelige fans, uttalte Mourinho.

Portugiseren har stått uten jobb siden han fikk sparken som trener i Manchester United i desember i fjor. Han returnerer til Old Trafford allerede om to uker, når Spurs møter Ole Gunnars Solskjær lag 4. desember.

Mourinho kommer til Nord-London med en lang og imponerende CV som sjef i FC Porto, Inter Milan, Chelsea, Real Madrid og Manchester United. 56-åringen er ligamester i fire forskjellige land, og har vunnet Champions League med FC Porto i 2004 og Inter Milan i 2010.

I 2015 sikret Mourinho sitt hittil siste ligamesterskap da han ledet Chelsea til seriegull. Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

Sportslig kollaps

Etter flere gode sesonger under Mauricio Pochettino måtte argentineren ta konsekvensen av en fryktelig ligastart og pakke sammen sakene sine tirsdag. Klubben som så sent som i juni tapte Champions League-finalen, er kun nummer 14 i Premier League.

Det er langt unna ambisjonene til direktør Daniel Levy og eier Joe Lewis. Med tittelgrossist Mourinho i klubben drømmer duoen om at Tottenham skal løfte sitt første seriemesterskap siden 1961.

Les mer om

  1. Mauricio Pochettino
  2. José Mourinho