Orry Larsen fikk drømmetreff i Aalesund-seier

Peter Orry Larsen klinket ballen i krysset fra 20 meter, og sørget for 3-1 seier til AaFK mot Kristiansund BK.

Aalesund slo Kristiansund på Color Line Stadion.

Aalesund-Kristiansund 3-1:

Ikke før gjestene var redusert til ti mann klarte AaFK å etablere et spillemessig overtak i treningskampen mot førstedivisjonslaget Kristiansund BK. Utvisningen kom ti minutter ut i andre omgang, på stillingen 1-1.

Les også

Sondre Fet: – Sulten på mer

Selv om AaFK hadde ballen mest etter at de ble en mann mer, slet de likevel med å skape målsjanser. Som mot Ranheim i forrige treningskamp slet de både med balltempo og kollektive bevegelse. Noe som strengt tatt var gjennomgangstonen for eliteserielaget gjennom hele kampen.

Men innbytter Sondre Fet ga de oransje 2-1, før Peter Orry Larsen sørget for en del smil om munnen med sin perle fra 20 meter. Dermed endte det til slutt med seier for AaFK.

Les også

Lie og Latifu inn for Aalesund

Tam start

I en svært så tam og kjedelig førsteomgang var det Kristiansund som strengt tatt virket å ha mest plan og struktur i det de foretok seg, og de var langt mer villig til å gå raskt i angrep enn vertene.

Den første halvtimen, som egentlig var helt uten målsjanser, hadde gjestene flest avslutninger. Men med unntak av et skudd like over, fra KBKs Daniel Berg, var det ikke farligheter foran noen av målene.

Sondre Fet scoret Aalesund andre mål.

AaFK var på sin side uhyre tannløse fremover på banen, og mangelen på samspill som preget Ranheim-kampen virket fortsatt å være gjeldende.

Scoret på første sjanse

I det klokken bikket 20 minutter kom den første avslutningen som skapte et snev av trøbbel for KBK-keeper Conny Månsson. Skuddet fra Thomas Martinussen var hardt, men gikk rimelig rett på Månsson.

Men der AaFK manglet struktur og offervilje, kompenserte de med effektivitet i det 31. minuttet. På lagets aller første sjanse satte islendingen Aron Thrándarson inn 1-0 med sitt første mål i AaFK-drakta. Han fikk ballen flatt inn fra høyresiden, vendte mot mål og satte den i lengste hjørne fra spiss vinkel.

Les også

Fredriksen: – Bedring, men fortsatt mye å jobbe med

Kristiansund kom tilbake

I denne fasen av kampen klarte AaFK å spille seg til et lite spillemessig overtak. Men fortsatt slet de med å komme til avslutninger.

I stedet for å holde på overtaket, lot AaFK KBK komme tilbake i kampen. Det blir den riktige formuleringen, for nok en gang var AaFK-forsvaret passive i egen boks. Det tar ikke bort prestasjonen til Daniel Berg, som vendte flott og satte ballen kontant bak Sten Grytebust fra 11 meter. Men en angriper skal strengt tatt ikke få så god plass til å gjøre nettopp det i den posisjonen.

Næss utvist

Ti minutter etter hvilen ble KBK redusert til ti mann. Espen Næss lund rotet i duell med Carl Björk. Han mistet ballen som siste mann, og rev ned AaFK-spissen som var på veg alene mot mål.

Like etterpå var Björk nær ved å føre AaFK i ledelsen. Halvt liggende satte han ballen i stanga fra åtte meter.

AaFK tok over banespillet, og hadde ballen mye uten å skape sjanser. Noen løse forsøk fra distanse var det eneste de slapp til med mot et disiplinert KBK-forsvar. Men i det 78. minuttet sprakk det for nordmøringene.

Fet dukket opp

Jo Nymo Matland var frekk og aggressiv da han kjempet seg forbi Joakim Bjerkås som forsøkte å skjerme ballen over dødlinjen. Matland la ut til innbytter Sondre Fet, som kontant satte inn 2-1 fra sju meter.

AaFK fortsatte å trille ball, mens KBK lå lavt og kompakt. Gjestene var også litt mer reserverte i overgangene, men klarte likevel å komme seg til sporadiske avslutninger.

Helt mot slutten av kampen kom dagens høydepunkt, da Peter Orry Larsen sørget for 3-1 med en perle av en scoring. Fra 20 meter klinket han ballen helt oppe i venstre kryss. Dermed ble det i hvert fall en oppturavslutning på en kamp som strengt tatt ikke kan omtales som annet enn tam og kjedelig.

Vi fulgte kampen direkte