Har vært usikker på framtida

Ruben Yttergård Jenssen har fått forsikring fra ledelsen i Kaiserslautern om at han er en viktig brikke i klubbens planer.

PÅ SAMLING: Ruben Yttergård Jenssen er i London med landslaget. Hjemme i Kaiserslautern er det også hard kamp om plassene.

Midtbanespilleren har spilt svært få minutter i den tyske storklubben etter at fire runder er spilt. Den tidligere TIL-spilleren har kun fått 96 minutter på banen og har sett de to siste kampene fra benken.

— Jeg ble litt usikker etter hvert om hva som var grunnen til at jeg ikke fikk spille, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Landslagsspilleren har opptil flere navn fremfor seg i køen. Til nå har Markus Karl, Kevin Støger og Alexander Ring blitt foretrukket fremfor tromsøværingen. I går dukket en til konkurrent i troppen, når Kaiserslautern lånte den tyrkiske midtbanespilleren Kerim Demirbay fra Hamburger SV.

— Det er en storklubb i Tyskland, men konkurransen var enda større i fjor, da var det ni spillere jeg måtte konkurrere med plassen om. Nå er det bare seks stykker, sier Jenssen.

Lysere tider

Førstelagsspill ser veldig langt ut, men han har nå fått beskjed om at spilletid vil dukke opp.

— Jeg måtte ta en prat med ledelsen om hvorfor jeg ikke fikk spille, men har nå fått forsikringer om at jeg er en viktig del av laget, sier Jenssen.

— For jeg spilte alle kampene i oppkjøringen og følte meg trygg på plassen min på laget, men det er godt å vite at man er en viktig brikke i laget, legger han til.

God start

For selv om ikke han selv spiller, så gjør ”Rote Teufel” det meget habilt i ligaen.

— Vi har fått en god start med åtte poeng på de fire første kampene. Litt irriterende at vi har sluppet inn mål helt på slutten i bortekampene, spesielt sist mot Aalen der de fikk et billig straffespark i det 86. minutt, sier Jenssen.

Det er ikke overraskende tøff kamp om de øverste plassene. Hardtsatsende RB Leipzig har like mange poeng som Kaiserslautern, mens Bochum leder 2. Bundesliga på bedre målforskjell. I tillegg er Eintracht Braunschweig, Ingolstadt og Karlsruher forventet å være med helt i toppen.

— Det kommer til å bli en tøff og vanskelig sesong der 7–8 lag blir å kjempe om opprykk, sier Jenssen.

- Det blir en fin opplevelse

I fjor flagget Jenssen høyt om opprykk etter at Kaiserslautern lå godt an med 3.-plass midtveis.

— Jeg var høyt ute i media om at i fjor skulle det gå veien, så i år skal jeg være litt sikrere før jeg går ut med det, humrer Jenssen.

Utenlandsproffen er for øyeblikket sammen med landslaget i England, der de skal spille privatlandskamp på Wembley.

— Det blir en fin opplevelse, Wembley er en av verdens største stadioner og vi møter et revansjesugent England, så det blir en tøff utfordring, sier Jenssen.